Ετικέτες

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Πέντε χιλιάδες πολικά αρκουδάκια θα φέρει η πρωτοχρονιά στην Αρκτική!

Την πρωτοχρονιά διαλέγουν… παραδοσιακά οι πολικές αρκούδες της Αρκτικής για να φέρουν στον κόσμο τα μωρά τους! Φέτος αναμένονται περίπου 5.000 αρκουδάκια, βάση των υπολογισμών της WWF.

Σύμφωνα με τα στατιστικά της διεθνούς οργάνωσης, οι γέννες ξεκινούν γύρω στις 29 Δεκεμβρίου, καθώς τότε ολοκληρώνεται ο κύκλος κύησης  και φτάνουν έως και μέσα Ιανουαρίου. Το 2008 ήταν η πρώτη φορά που παρατήρησαν το φαινόμενο οι επιστήμονες και έκτοτε, οι έγκυες πολικές αρκούδες παραμένουν… πιστές στο πρωτοχρονιάτικο ραντεβού!
«Είναι δύσκολο να συλλέξουμε παραπάνω στοιχεία για τα μεγαλόσωμα ζώα. Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό τους γιατί η έρευνα που απαιτείται κοστίζει αρκετά εκατομμύρια δολάρια, δεδομένων των σκληρών καιρικών συνθηκών» λέει ο εκπρόσωπος της WWF στη Ρωσία, Βίκτορ Νικιφόροφ.
Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Υπουργός Φυσικών Πόρων της Ρωσίας Σερκέι Ντονσκόι, ο συνολικός πληθυσμός των πολικών αρκούδων στη ρωσική Αρκτική υπολογίζεται μεταξύ 5 με 6 χιλιάδες.
Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες, οι πολικές αρκούδες είναι 20 με 25 χιλιάδες παγκοσμίως. Οι οργανώσεις κρούουν συχνά τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς οι πολικές αρκούδες στην Αρκτική απειλούνται όχι μόνο από τους χιλιάδες  αλλά και την κατακόρυφη αύξηση των ρύπων που σωρρεύονται στην περιοχή και την κλιματική αλλαγή που απειλεί τους βιότοπούς τους.


Πηγή: RIA Novosti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου