Ετικέτες

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Προτεραιότητα για το Ρωσικό Ναυτικό η Αρκτική το 2014

Η περιοχή της Αρκτικής θα αποτελέσει προτεραιότητα το 2014 για τις ρωσικές ναυτικές δυνάμεις, που προσανατολίζονται στην ενίσχυση της πολεμικής εκπαίδευσης και ετοιμότητας στις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Περιπολίες και καταδύσεις προγραμματίζει ο Βόρειος Στόλος, ενώ μια σειρά από παγοθραυστικά περιπολικά θα αναπτυχθούν στην περιοχή, προκειμένου να προστατεύουν τα συμφέροντα της Ρωσίας, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας του στόλου Βαντίμ Σέργκα.
Η Ρωσία έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη μονάδων αμυντικής αεροδιαστημικής και την κατασκευή ενός συστήματος πυραυλικών ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης στην πόλη της Βορκούτα, που βρίσκεται στον Αρκτικό Κύκλο. Η ολοκλήρωση του έργου έχει προγραμματιστεί για το 2018 .
Το ρωσικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχωρά επίσης στην ανακαίνιση του στρατιωτικού αεροδρομίου Τεμπ, στα Νέα Σιβηρικά νησιά, στο βόρειο άκρο της ρωσικής επικράτειας.
Ο διεθνής ανταγωνισμός για την επιρροή στην Αρκτική έχει ενταθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια , με χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς , η Δανία και η Νορβηγία να αυξάνουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή, καθώς η παγωμένη Αρκτική εκτιμάται πως περιέχει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα ανεκμετάλλευτων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στον κόσμο.

 Πηγή: RIA Novosti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου