Ετικέτες

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΜΠΟΜΠ ΜΑΡΛΕΫ- Γέννηθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1945





Γεννημένος στις 6 Φεβ. 1945 στο Nine Mile, του Saint Ann της Τζαμάικα
πέθανε  στις 11 Μαΐου του 1981
-
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ:  (μετάφραση Μαριάννα Παπαδημητρίου)
«Πιστευω πραγματικα, πως μονο μια φορα στη ζωη σου θα βρεις καποιον ο οποιος θα σου αλλαξει ολοκληρη τη ζωη. Του λες πραγματα που ποτε δεν εχεις μοιραστει με καμια άλλη ψυχη και απορροφα τα λογια σου δειχνοντας πραγματικα πως θελει να ακουσει κι αλλα.
-

Μοιραζεστε ελπιδες για το μελλον, ονειρα που ισως δεν πραγματοποιηθουν ποτε, στοχους που ισως ποτε να μην επιτευχθουν και τις πολλες απογοητευσεις που εχετε βιωσει. Όταν κατι θαυμασιο συμβαινει, δεν μπορεις να περιμενεις να του το πεις, γνωριζοντας ότι θα μοιραστει τον ενθουσιασμο σου. Δεν ντρεπετε να κλαψει μπροστα σου όταν εισαι πληγωμενος ή να γελασει μαζι σου όταν γινεσαι ανοητος. Ποτε δεν πληγωνει τα συναισθηματα σου ή σε κανει να αισθανεσαι ότι δεν αξιζεις. Αντιθετως, αναδεικνυει το ποσο μοναδικος εισαι. Δεν υπαρχει ποτε καμια πιεση, ζηλεια ή ανταγωνισμος, παρα μονο μια ηρεμια όταν ειστε μαζι. Μπορεις να εισαι ο ευατος σου χωρις να φοβασαι για το τι θα σκεφτει επειδη σε αγαπαει γι’αυτό που εισαι.
-
Τα πραγματα που μοιαζουν ασημαντα σε αλλους όπως μια σημειωση, ένα τραγουδι ή μια βολτα, γινονται αμυθητοι θησαυροι φυλαγμενοι στην καρδια σου, για να τους λατρευεις για παντα. Αναμνησεις των παιδικων σου χρονων, ερχονται στη μνημη σου και είναι τοσο καθαρες και ζωντανες που νιωθεις σαν να εισαι ξανα νεος. Τα χρωματα μοιαζουν πιο ζωντανα και λαμπερα. Το γελιο μοιαζει κομματι της καθημερινοτητας σου όταν πριν ηταν κατι ασυνηθιστο ή δεν υπηρχε καθολου. Ένα-δυο τηλεφωνηματα την ημερα σε βοηθανε να νιωσεις καλυτερα υστερα από μια δυσκολη μερα στη δουλεια και παντα φερνουν ένα χαμογελο στο προσωπο σου. Δεν νιωθεις σαν να πρεπει να υπαρχει μια μακρα συνομιλια, νιωθεις απλα χαρουμενος που εχεις αυτους τους ανθρωπους κοντα σου.
-
Πραγματα που ποτε δεν σου κινησαν την περιεργεια, τωρα γινονται συναρπαστικα επειδη ξερεις ότι είναι σημαντικα για τον ανθρωπο που είναι σημαντικος στη ζωη σου. Σκεφτεσαι αυτό τον ανθρωπο σε κάθε περισταση και σε κάθε τι που κανεις. Απλα πραγματα τον φερνουν στο μυαλο σου σαν τον ωχρο γαλαζιο ουρανο, το αερακι ή την καταιγιδα στον οριζοντα. Ανοιγεις την καρδια γνωριζοντας πως υπαρχει πιθανοτητα να πληγωθει καποια μερα και ανοιγοντας την, βιωνεις μια αγαπη και μια χαρα που ποτε δεν ειχες φανταστει ότι είναι δυνατον να βιωσεις. Σκεφτεσαι πως, γινοντας ευαλωτος, είναι ο μονος τροπος να νιωσει η καρδια σου την πραγματικη ευχαριστηση. Αυτό είναι τοσο αληθινο που σε τρομαζει. Αντλείς δυναμη γνωριζοντας ότι εχεις έναν αληθινο φιλο και μια πιθανη αδελφη ψυχη που θα παραμεινει πιστη μεχρι το τελος. Η ζωη μοιαζει εντελως διαφορετικη, συναρπαστικη και αξιολογη. Η μονη σου ελπιδα και ασφαλεια είναι στο να γνωριζεις πως είναι ένα κομματι της ζωης σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου