Ετικέτες

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Η Κίνα αλλάζει την πολιτική της για το ένα παιδί


undefined
Αμβλύνει την πολιτική της, στο θέμα τους ενός παιδιού η Κίνα, μεταδίδουν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, τα ζευγάρια θα μπορούν να έχουν δύο παιδιά αντί για ένα, όπως ίσχυε από τη δεκαετία του 1970.

Η αλλαγή της πολιτικής του ενός παιδιού, συζητάτε έντονα τα τελευταία χρόνια στην Κίνα, καθώς αξιωματούχοι ανησυχούσαν ότι ο αυστηρός περιορισμός της γεννητικότητας υπονομεύει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η νομοθεσία για το ένα παιδί, είχε τεθεί σε εφαρμογή τη δεκαετία του 1970, σε μία προσπάθεια να προκειμένου να περιοριστεί η αύξηση του πληθυσμού. Ωστόσο, πλέον θεωρείται επιβλαβής για την οικονομία, με αποτέλεσμα πολλοί να ζητούν την κατάργησή της. Μάλιστα, εκτιμάται ότι η αλλαγή αυτή, δεν θα έχει μεγάλες δημογραφικές επιπτώσεις.
Τέλος στα «στρατόπεδα εργασίας»
Μία άλλη σημαντική αλλαγή, που αποφάσισε η κομμουνιστική ηγεσία της Κίνας, είναι η κατάργηση της «επανεκπαίδευσης μέσα από στρατόπεδα εργασίας».
Πρόκειται για στρατόπεδα εργασίας που δημιουργήθηκαν πριν από περίπου 50 χρόνια, και σε αυτά κρατούνταν κυρίως επικριτές του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Παράλληλα, προωθούνται μεταρρυθμίσεις και στην οικονομία. Σύμφωνα με την ηγεσία της Κίνας, η ελεύθερη αγορά θα παίζει μεγαλύτερο ρόλο, ενώ και οι αγρότες θα έχουν μεγαλύτερα δικαιώματα ιδιοκτησίας στη γη τους. Επίσης, αναμένεται να επιτραπεί η λειτουργία ιδιωτικών τραπεζών και θα δοθούν κίνητρα για κινήσεις ιδιωτικών κεφαλαίων.
Κέρδος online   15/11/2013 18:41

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου