Ετικέτες

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Public Issue: Ανοδος της Δεξιάς, πτώση της Αριστεράς


ΑΣΚΕΥΉ, 13 ΙΟΥΛΊΟΥ 2012

Public Issue: Ανοδος της Δεξιάς, πτώση της Αριστεράς


undefined
Στο ερώτημα καταλληλότητας των πολιτικών αρχηγών για την πρωθυπουργία, ο κ. Σαμαράς (φωτογραφία) προηγείται με 25% (αύξηση 5 μονάδων από το βαρόμετρο Μαΐου) και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 18%.

Βελτιωμένη είναι μετεκλογικά η εικόνα των πολιτικών αρχηγών της Δεξιάς σε αντίθεση με την δημοτικότητα των Αριστερών πολιτικών, σύμφωνα με το νέο βαρόμετρο της Public Issue για την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ που διεξήχθη το χρονικό διάστημα 5-10/7/2012 σε δείγμα 1004 ατόμων πανελλαδικά.
Σχετικά με την πρώτη εντύπωση των ψηφοφόρων για τη νέα κυβέρνηση, το 45% δηλώνει ότι έχει διαμορφώσει «μάλλον θετική» εντύπωση, ενώ το 43% έχει σχηματίσει «μάλλον αρνητική» εντύπωση.
Για την αξιωματική αντιπολίτευση, το 56% έχει «μάλλον αρνητική εντύπωση» και μόλις το 31% σχημάτισε «μάλλον θετική» εντύπωση.
Στο ερώτημα εάν η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα, το 28% απαντά «σίγουρα όχι», το 23% εκτιμά «μάλλον όχι», το 35% δηλώνει «μάλλον ναι» και μόλις το 12% δηλώνει με βεβαιότητα «σίγουρα ναι».
Συνολικά, το 51% εμφανίζεται απαισιόδοξο (σίγουρα/μάλλον όχι) ενώ το 47% δηλώνει αισιόδοξο (σίγουρα/μάλλον ναι) για την ικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.
Επίσης, το 66% εκτιμά ότι τα πράγματα στην Ελλάδα οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση, ωστόσο, στο προεκλογικό βαρόμετρο του Μαΐου αυτή την άποψη ενστερνιζόταν το εντυπωσιακό 86%.
Το 39% των πολιτών δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα για το έργο της διακυβέρνησης, τη Νέα Δημοκρατία εμπιστεύεται το 28%, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ το 17% και το ΠΑΣΟΚ το 15% των ερωτηθέντων.
Το κόμμα με τη μεγαλύτερη δημοτικότητα παραμένει η ΔΗΜΑΡ(60%), ακολουθούμενη από τη ΝΔ (49%) και τον ΣΥΡΙΖΑ (46%).
Σε σχέση με το βαρόμετρο Μαΐου, σχεδόν όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς καταγράφουν μείωση της δημοτικότητάς τους, ενώ αντίθετα όλα τα Δεξιά κόμματα ανεβαίνουν ή παραμένουν στάσιμα. Τη μεγαλύτερη άνοδο σε δημοτικότητα σημειώνει η Νέα Δημοκρατία (12%) ενώ αύξηση της τάξης του 8% καταγράφεται για τη Χρυσή Αυγή.
Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ο Αντώνης Σαμαράς αυξάνει τη δημοτικότητά του κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες, ο Νίκος Μιχαλολιάκος καταγράφει άνοδο 5% και ο Πάνος Καμμένος αυξάνει τη δημοφιλία του κατά 3%. Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί εμφανίζουν πτώση ή στασιμότητα στη δημοτικότητά τους.
Στο ερώτημα καταλληλότητας των πολιτικών αρχηγών για την πρωθυπουργία, ο κ. Σαμαράς προηγείται με 25% (αύξηση 5 μονάδων από το βαρόμετρο Μαΐου) και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 18%, (πτώση 4 μονάδων) και ο κ. Βενιζέλος με 10% (πτώση 6 μονάδων).
Nαυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου