Ετικέτες

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Η ευτυχία να έχεις αδελφή



Bernard Gensane
Ο Στρατηγός Manaf Tlas που
αυτομόλησε στη Γαλλία
Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του συριακού στρατού, παιδικός φίλος του αρχηγού του Κράτους, αυτομόλησε για τη Γαλλία, όπου ζει η αδελφή του Nahed, δισεκατομμυριούχα,  πολύ εισηγμένη στον κόσμο του «Tout-Paris» των επιχειρήσεων και της πολιτικής του Παρισιού. 
Κόρη ενός υψηλού αξιοματούχου του συριακού καθεστώτος, η Nahed είναι η χήρα του Σαούδα Άραβα δισεκατομμυριούχου Akram Ojjeh ο οποίος, πεθαίνοντας το 1991, της άφησε μια τεράστια περιουσία.

Η Nahed Ojjeh, αδελφή του Manaf Tlas
Η Nahed Ojjeh χρησιμοποίησε τα χρήματα του για να υποστηρίξει πολλές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές υποθέσεις: αποκατάστησε το κτήμα του Σαντιγύ  και το Μουσείο Condé, υπήρξε γενναιόδωρη με το μουσείο του Λούβρου, χρηματοδότησε την εκατονταετή έκθεση από τη γέννηση του Ζαν-Πολ Σαρτρ, βοήθησε την Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας να αγοράσει εννέα τόμους των Απομνημονευμάτων πέρα από τον τάφο και το χειρόγραφο του Ταξιδιού στο Τέλος της νύχτας .

Εξάλλου, πήρε πτυχία ψυχολογίας, φιλοσοφίας, που παρουσίασε το 1996 ένα Master Πολιτικών Επιστημών και έπειτα πήρε Διδακτορικό Δίπλωμα με διατριβή «Οι αρνητικές συνέπειες της παγκοσμιοποίησης στις χώρες του τρίτου κόσμου».
Ως εκ τούτου, να έγινε πολύ περισσότερο τιτλοφορημένη από τον αγαπημένο τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας  (θυμίστε με το όνομά του;).

Το 2001, πήρε τον έλεγχο της πολύ κοσμικής παρισινής σκακιστικής λέσχης Caissa, μετονομάζοντας το ΝΑΟ  -για Nahed Ojjeh Chess Club-   και περέχοντας έναν προϋπολογισμό των 500.000 ευρώ. Ο DSK (Ντομινίκ Στρως-Καν) ήταν (ίσως ακόμα?) μέλος.

Στη δεκαετία του 1990, για τέσσερα χρόνια, έζησε μια ωραία ιστορία με τον Franz-Olivier Giesbert. Λέγεται ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έγραψε τα καλύτερα βιβλία του. Θα έπαιζε αυτή τον ρόλο της Έλσας για τον Αραγκόν. Ο Franz-Olivier Giesbert έζησε τότε σε απίστευτη πολυτέλεια, σίγουρα μια ενίσχυση για τις προοδευτικές απόψεις του. 

Προηγουμένως ήταν η διακριτική σύντροφος του Roland Dumas (ήταν μόνο 37 χρόνια μεγαλύτερος), ο οποίος είχε, εν τω μεταξύ, ενισχύσει τις πεποιθήσεις του ως σοσιαλιστής υπουργός Εξωτερικών (αυτή η σχέση, σίγουρα, θα άρεσε πολύ στη Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ) πριν να ολοκληρώσει το πεπρωμένο του, προεδρεύοντας το Συνταγματικό Συμβούλιο.  Για να επανεκλεγεί ο αγαπημένος της στην Dordogne, υποσχέθηκε να προμηθεύσει ένα γραφικό σαρωτή στο νοσοκομείο του Sarlat. Ο Dumas νικήθηκε και η όμορφη πόλη του Périgord έμεινε χωρίς σαρωτή (σκάνερ)

Κατά την δικαστική έρευνα της υπόθεσης Elf, οι δικαστές και Joly και Vichnievsky είχαν το θάρος να την ανακρίνουν σχετικά με αυτό το νόστιμο σύμφυρμα.

Σήμερα, ο Δουμάς γέρασε. Όσον αφορά τον Franz-Olivier Giesbert, είναι πάντα πρόθυμος για να δώσει μαθήματα σε όλους κάθε φορά που στήνεται στις τηλεοπτικές εκπομπές (http://www.legrandsoir.info/FO-Giesbert-Georges-Molinie. htm ... ).

undefined

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου