Ετικέτες

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Πτώση στις αφίξεις ξένων τουριστών στην Τουρκία



Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιουλίου 13, 2012
Πτώση στις αφίξεις ξένων τουριστών στην Τουρκία.
Προβληματισμός επικρατεί στην Τουρκία για τις αποδόσεις της χώρας στον τουριστικό τομέα. Το 2012 είναι η πρώτη χρονιά μετά από 10 χρόνια που τα στοιχεία δείχνουν πτώση στις τουριστικές αφίξεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Τουρκίας το διάστημα Ιανουαρίου-Μαϊου του 2012, οι αφίξεις ξένων τουριστών στην Τουρκία παρουσίασε κάμψη 4.38% και έπεσε στους 8.84 εκατομμύρια τουρίστες.
Η μεγαλύτερη πτώση ήταν το Α΄τρίμηνο του έτους, καθώς τα δεδομένα του Μαίου του 2012 παρουσιάζουν μικρή πτώση 1.53% κάτι που δείχνει πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει σταθεροποίηση στις αφίξεις.

Πάντως μεγάλη πτώση παρουσιάζεται στο σημαντικότερο τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας, την Αττάλεια που διαθέτει και τα περισσότερα ξενοδοχεία. Οι αφίξεις τους πρώτους πέντε μήνες του έτους παρουσιάζουν μείωση 10%!
Όμως η Κων/πολη είναι η λαμπρή εξαίρεση. Τον Μαϊο του 2012 η πληρότητα των ξενοδοχείων στην Κωνσταντινούπολη έφτασε στο 80.4% και σε σχέση με τον Μάϊο του 2012 παρουσίασε αύξηση 4.4%. Ο συνεδριακός τουρισμός, οι κρουαζιέρες αλλά και τα επαγγελματικά ταξίδια είναι αυτά που αυξάνουν τις πληρότητες.
Η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί πως η πτώση έχει άμεση σχέση με την οικονομική κρίση στην Ευρώπη.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου