Ετικέτες

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

The New York Times: Προσομοίωση πολέμου έκαναν οι ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή




Σύμφωνα με δημοσίευμα των The New York Times μία διαβαθμισμένη προσομοίωση πολέμου πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ αυτό τον μήνα με σκοπό να αξιολογήσουν τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης Ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν. Ο κίνδυνος μια πιθανή Ισραηλινή επίθεση να οδηγήσει σε πολεμική σύρραξη με τη συμμετοχή πολλών χωρών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς και ο αριθμός των Αμερικανών νεκρών στρατιωτών λόγω συμμετοχής τους, αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα για τις ΗΠΑ, σύμφωνα πάντα με Αμερικανούς Αξιωματούχους. 

Το σενάριο το Ισραήλ να δράσει από μόνο του εναντίον του Ιράν χωρίς την συγκατάθεση των ΗΠΑ ολοένα γίνεται και πιο πιθανό. Αυτό δημιουργεί ανησυχίες στην Ουάσινγκτον μιας και όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα πάντα, χαρακτηρίζεται έως και λίαν επικίνδυνο για τις ΗΠΑ. Ο ίδιος ο Στρατηγός James N. Mattis, που είναι επικεφαλής των Αμερικανικών Δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, τον Περσικό Κόλπο και τη Νοτιοδυτική Ασία, δεν δίστασε να κάνει λόγο για ολέθριες συνέπειες σε ολόκληρη την περιοχή και κυρίως για τις Αμερικανικές εκεί Στρατιωτικές Δυνάμεις. 


Διαβάστε περισσότερα...

Οι Αμερικανικές και οι Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες σύμφωνα με το δημοσίευμα, συμφωνούν στο ότι το Ιράν έχει προχωρήσει αρκετά στις διαδικασίες εμπλουτισμού ουρανίου, αλλά διαφωνούν στο πόσο θα καθυστερήσει τελικά μια ενδεχόμενη επίθεσή τους.


Σε κάθε περίπτωση οι διαπραγματεύσεις όπως όλα δείχνουν δεν εξελίσσονται ανάμεσα στο Ιράν και ΗΠΑ - Ισραήλ, παρά μόνο μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ με ότι αυτό συνεπάγεται... 


GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου