Ετικέτες

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

"40 Abrams είναι έτοιμα να πολεμήσουν"



“40 Abrams -τουλάχιστον- είναι έτοιμα να πολεμήσουν”, είπε στο Onalert κορυφαία στρατιωτική πηγή που παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις στο θέμα των αμερικανικών αρμάτων μάχης. Οι Έλληνες αξιωματικοί που είχαν πάει στις ΗΠΑ για να επιλέξουν 400 άρματα μάχης από μία “δεξαμενή” περίπου 1000, είχαν καταλήξει σε 330 άρματα Abrams που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον ΕΣ και άλλα 70 που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά.

Από τα 330, τα 40 είναι ετοιμοπόλεμα. Τα υπόλοιπα χρειάζονται “συμμάζεμα” που μπορεί να γίνει στην Ελλάδα. Από που προέρχονται τα Abrams; Παρά τις πληροφορίες που έλεγαν ότι στο σύνολό τους θα προέρχονται από την Αμερικανική Εθνοφρουρά, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για άρματα μάχης από τη Κορέα και το Κουβέϊτ και ένας μικρός αριθμός προέρχεται από την Εθνοφρουρά.


Διαβάστε περισσότερα...


Το μεγάλο πρόβλημα εξακολουθεί να είναι η μεταφορά των Abrams από τις ΗΠΑ. Θεωρείται βέβαια εκτός πραγματικότητας το σενάριο να “χαλάσει η δουλειά” εξαιτίας αυτού του λόγου. Όμως γίνεται προσπάθεια να βρεθεί λύση μέσω Ελλήνων εφοπλιστών ή άλλων επιχειρηματιών για να γλιτώσουμε και τα 10 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για τη μεταφορά τους. Μέχρι στιγμής τα μηνύματα είναι…ουδέτερα. Ούτε πολύ αισιοδοξία αλλά όχι και απελπισία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου