Ετικέτες

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Καταδικάζει τη φυγοστρατία Όσο υπάρχει κατοχή της Κύπρου θα υπάρχει και ΕΦ, διαμηνύει ο υπουργός Άμυνας



Ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης.
Λεμεσός: Ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης τόνισε σήμερα ότι «όσο υπάρχει τουρκική κατοχή είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε την ελευθερία της πατρίδας μας και την αξιοπρέπεια του λαού μας και είναι για αυτό που υπηρετούμε στην Εθνική Φρουρά, για την πατρίδα μας, την οικογένειά μας, για το μέλλον μας».

Σε χαιρετισμό του κατά την επίσκεψη τελειόφοιτων μαθητών Λεμεσού στο Στρατόπεδο των Καταδρομών στο Σταυροβούνι, ο Υπουργός Αμυνας είπε ότι «υπάρχουν κάποιοι που χρησιμοποιούν διάφορα τεχνάσματα για να αποφύγουν τη στράτευση».

«Είναι οι έξυπνοι… Οι υπόλοιποι οι πολλοί, είναι, μήπως, οι βλάκες;» διερωτήθηκε ο Υπουργός Αμυνας, ο οποίος σημείωσε πως «το φαινόμενο της φυγοστρατίας είναι απαράδεκτο».

Όπως είπε ο κ. Ηλιάδης, «όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις και δεν υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων».

Ο Υπουργός Αμυνας είπε ότι «με τη νέα νομοθεσία και τα μέτρα που πήραμε έχουμε περιορίσει πολύ, κατά 60%, τη φυγοστρατία το 2011 σε σύγκριση με το 2010 και θα την περιορίσουμε ακόμη περισσότερο, πρέπει να την εξαφανίσουμε, όσο μπορούμε».

Ανέφερε ότι «η υπηρεσία στην Εθνική Φρουρά είναι μαγκιά και τιμή, η φυγοστρατία είναι δειλία και ντροπή».

Ο κ. Ηλιάδης παραδέχθηκε ότι η Εθνική Φρουρά «δεν είναι το τέλειο στράτευμα, όμως, είναι ένας στρατός με ανθρώπινο πρόσωπο, με στρατιωτική πειθαρχία αλλά με σεβασμό στην προσωπικότητα των παιδιών που υπηρετούν και κατανόηση στα προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζουν».

Απευθυνόμενος στους μαθητές που σε λίγους μήνες θα κληθούν για κατάταξη, ο Υπουργός Αμυνας τους είπε ότι «θα δώσετε στην Εθνική Φρουρά δύο πολύτιμα χρόνια από τη ζωή σας αλλά δεν είναι χαμένα χρόνια, γιατί θα τα δώσετε για ένα πολύτιμο και ιερό σκοπό, για να υπερασπίσουμε την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του κράτους μας, της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Η Εθνική Φρουρά, είπε ο κ. Ηλιάδης, «είναι δύναμη άμυνας και αποτροπής, επιδιώκουμε να είναι ένας στρατός ευρωπαϊκών προδιαγραφών, σύγχρονος και ευέλικτος, ικανός, αν οι περιστάσεις το επιβάλουν, να επιτελέσει στο ακέραιο την αποστολή του».

Είπε ότι «η Εθνική Φρουρά είναι συντελεστής για μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρο, για μια πατρίδα της ειρήνης, της δημιουργίας και της προόδου και για όλους τους νόμιμους πολίτες της».

Πρόσθεσε ότι η Εθνική Φρουρά, μαζί με το λαό μας, αγωνίζεται για ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας και για την καινούργια γενιά διότι θέλουμε να ζήσετε μια καλύτερη ζωή σε μια ελεύθερη και ειρηνική πατρίδα.

«Δυνατοί, με αυτοπεποίθηση και θάρρος, με αισιοδοξία και όνειρα για τη ζωή, προχωρήστε μπροστά. Το μέλλον σας ανήκει. Να είστε πάντα καλά», κατέληξε ο Υπουργός Αμυνας.
http://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου