Ετικέτες

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Απειλητικοί υπαινιγμοί κατά Ελλάδας και Ισραήλ



ΤΕΤΆΡΤΗ, 27 ΙΟΥΝΊΟΥ 2012

Απειλητικοί υπαινιγμοί κατά Ελλάδας και Ισραήλ


Απειλητικοί υπαινιγμοί κατά Ελλάδας και Ισραήλ

ΣΕ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟΎΣ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΎΣ ΜΕ ΣΤΌΧΟ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΉΛ ΠΡΟΧΏΡΗΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΌ ΓΕΕΘΑ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΉ ΤΗΝ ΚΑΤΆΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΎ RF-4E ΑΠΌ ΤΗ ΣΥΡΙΑΚΉ ΑΕΡΆΜΥΝΑ.

ΣΕ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟΎΣ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΎΣ ΜΕ ΣΤΌΧΟ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΉΛ ΠΡΟΧΏΡΗΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΌ ΓΕΕΘΑ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΉ ΤΗΝ ΚΑΤΆΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΎ RF-4E ΑΠΌ ΤΗ ΣΥΡΙΑΚΉ ΑΕΡΆΜΥΝΑ. ΣΕ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΉ ΤΟΥ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΌ ΓΕΕΘΑ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΕ ΌΤΙ, ΕΆΝ ΕΦΆΡΜΟΖΕ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΉ ΤΗΣ ΣΥΡΊΑΣ, ΤΌΤΕ ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΊΧΕ «ΚΑΤΑΡΡΊΨΕΙ 114 ΑΕΡΟΣΚΆΦΗ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΠΑΡΑΒΙΆΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΌ ΕΝΑΈΡΙΟ ΧΏΡΟ» ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΡΧΉ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ, ΔΙΕΥΚΡΙΝΊΖΟΝΤΑΣ ΌΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΑΠΌ ΑΥΤΆ ΉΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΜΑΧΗΤΙΚΆ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΆ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΆ ΑΕΡΟΣΚΆΦΗ (ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΆ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΝ ΣΤΗΝ FRONTEX).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παραβιάσεις εθνικού εναέριου χώρου συμβαίνουν καθημερινά και επιλύονται «μέσα σε λίγα λεπτά με προειδοποιήσεις και αναχαιτίσεις», ανέφερε η ανακοίνωση, που λίγο-πολύ εμφάνισε την Τουρκία ως «θύμα» παραβιάσεων του εναέριου χώρου της. Το τουρκικό ΓΕΕΘΑ βεβαίως αποφεύγει να αναφερθεί στις εκατοντάδες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά, οι οποίες γίνονται όχι λόγω των ελιγμών με μεγάλες ταχύτητες αλλά εσκεμμένα για την αμφισβήτηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Σε ένα ακόμη αρνητικό δείγμα γραφής, η Τουρκία έσπευσε να αμφισβητήσει και πάλι τη δικαιοδοσία Ερευνας και Διάσωσης (SΑR) στην κρίσιμη περιοχή της Ζουράφας ανατολικά της Σαμοθράκης.

Βραχονησίδα
Η βραχονησίδα αυτή, γνωστή και ως Λαδοξέρα, πιθανολογείται ότι «κάθεται» πάνω σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων και επιχειρείται συστηματικά η αμφισβήτησή της από την Αγκυρα.Οι ελληνικές αρχές είχαν εκδώσει NOTAM για SAR στην περιοχή της Ζουράφας για την αναζήτηση και
περισυλλογή των επιβατών ενός φουσκωτού που είχε ανατραπεί το Σάββατο.

Η Τουρκία με τη ΝΟΤΑΜ (Α2239/12) έσπευσε να χαρακτηρίσει άκυρη την ελληνική ΝΟΤΑΜ, δηλώνοντας ότι η περιοχή αυτή εμπίπτει στη δικαιοδοσία SAR της Τουρκίας και επομένως τον συντονισμό της έρευνας θα έπρεπε να έχουν οι τουρκικές αρχές, παρά το ότι αφορά ουσιαστικά το μέσον του Αιγαίου...
ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου