Ετικέτες

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ελλάδα: o νεοναζί εκλεγμένος ηγέτης αρνείται την ύπαρξη των θαλάμων αερίων

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Ελλάδα: o νεοναζί εκλεγμένος ηγέτης αρνείται την ύπαρξη των θαλάμων αερίων

L’EXPRESS.fr
undefined
Για πρώτη φορά μετά την εκλογική επιτυχία του στις 6 Μαΐου, ο Νίκος Μιχαλολιάκος εξέφρασε δημόσια τη γνώμη του για την άρνηση του Ολοκαυτώματος. 
Ο επικεφαλής της ελληνικής νεοναζιστικής ομάδας Χρυσή Αυγή που μπήκε στο κοινοβούλιο  μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, αρνήθηκε την ύπαρξη των θαλάμων αερίων κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης, και προκάλεσε την διαμαρτυρία της κυβέρνησης σε μια χώρα όπου δεν διώκεται η άρνηση του Ολοκαυτώματος.


«Άουσβιτς, δηλαδή τι με το Άουσβιτς; Εγώ δεν πήγα εκεί. Τι συνέβη; Εσείς ήσασταν εκεί;» προσποιήθηκε να αναρωτηθεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος , σύμφωνα με ένα βίντεο που μεταδόθηκε το βράδυ της Κυριακής από τον ιδιωτικό κανάλι Mega. 
«Δεν υπήρχαν φούρνοι ή θάλαμοι αερίων, είναι ψέμα», πρόσθεσε. Δήλωσε επίσης ότι «διάβασε πολλά βιβλία που αμφισβητούν τον αριθμό των έξι εκατομμυρίων Εβραίων» που εξοντώθηκαν από τους Ναζί.  

Ο Χίτλερ, «μια μεγάλη ιστορική προσωπικότητα»
Για πρώτη φορά μετά την εκλογική επιτυχία του στις 6 Μαΐου, ο Νίκος Μιχαλολιάκος εξέφρασε δημόσια τη γνώμη του για την άρνηση του Ολοκαυτώματος. 
Η Χρυσή Αυγή κατάκτησε το 6,9% του εκλογικού σώματος (21 βουλευτές), παίζοντας με την οργή των Ελλήνων κατά της λιτότητας και με τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά τους. Ο ηγέτης τους επανέλαβε ότι θεωρεί τον Χίτλερ ως «μια μεγάλη ιστορική προσωπικότητα του 20ου αιώνα». 
«Δεν λέω ‘Χάιλ’ επειδή είναι κάτι που το λέμε σε άτομο ζωντανό», απάντησε στο δημοσιογράφο που τον ρωτούσε αν διατηρεί την έκκληση για ναζιστικό χαιρετισμό που είχε υπογράψει το 1987.  
Ο εκπρόσωπος της απερχόμενης κυβέρνησης Παντελής Καψής, «καταδίκασε κατηγορηματικά ‘αυτές τις δηλώσεις’ που στρεβλώνουν την ιστορία και αποτελούν βάναυση παραβίαση στη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος». 
Ο κ. Καψής υπενθύμιζε ότι μεταξύ αυτών των θυμάτων σκοτώθηκαν «δεκάδες χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι», σε μια σπάνια επίσημη αναφορά για την τύχη της κοινότητας της οποίας η εξόντωση με ποσοστό άνω του 95% από τους Ναζί δεν αναφέρεται, παρά μόνο πρόσφατα, στα σχολικά βιβλία ιστορίας.  
Το Εβραϊκό Συμβούλιο της Ελλάδας είχε νωρίτερα κάνει έκκληση προς τους «πολιτικούς ηγέτες, την κοινωνία των πολιτών, την εκπαιδευτική κοινότητα και τους διανοούμενους να καταδικάσουν και να απομονώσουν αυτές τις δυνάμεις» τύπου της «Χρυσής Αυγής». 
Με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου