Ετικέτες

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Επίδειξη αλεξιπτωτιστών στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης

Επίδειξη αλεξιπτωτιστών στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης

Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Μαΐου 21, 2012
Εντυπωσιακές εικόνες στην Αλεξανδρούπολη (φωτογραφίες)Επίδειξη από επίλεκτη μονάδα ειδικών δυνάμεων αλεξιπτωτιστών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», με συγκριμένο και ειδικά σχεδιασμένο για την περίσταση σενάριο.
Την επίδειξη παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό μαθητές της ΣΤ΄ τάξης δημοτικών σχολείων της περιοχής, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Γεωργίας Νικολάου – Μαυρανεζούλη, του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, του Αερολιμενάρχη κ. Στυλιανού Ζαντανίδη, εκπροσώπων των στρατιωτικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας και υπηρεσιακών παραγόντων.
Οι 53 αλεξιπτωτιστές κάνοντας πτώση από ύψος 12.000 ποδιών, ήτοι 4.000 μέτρα, εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους, επιβεβαίωσαν το αίσθημα ασφάλειας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, κι ενθουσίασαν τους μικρούς θεατές.
Στο τέλος της εκδήλωσης ανταλλάχτηκαν δώρα προς ανάμνηση της πραγματοποιηθείσας ρίψης αλεξιπτωτιστών, η οποία, όπως ευχήθηκε η κ. Νικολάου, θα επιχειρηθεί να γίνει θεσμός.
«Το μοναδικό και φαντασμαγορικό θέαμα προκάλεσε το θαυμασμό όλων μας. Για ακόμη μια φορά αισθανθήκαμε περήφανοι για τον Ελληνικό Στρατό, τα παιδιά μας, για τις δεξιότητες και ικανότητές τους, την πειθαρχία τους, την αποτελεσματικότητά τους. Ήταν μια εμπειρία εποικοδομητική τόσο για τους μαθητές και μαθήτριες, όσο και για μας. Υπάρχει προοπτική να επαναληφθεί σε ευρύτερο και μεγαλύτερο ηλικιακά κύκλο μαθητών προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν περισσότεροι αυτό το θέαμα. Ήταν μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του Αερολιμενάρχη κ. Ζαντανίδη, προκειμένου να εξοικειωθούν οι μαθητές και να νιώσουν περήφανοι και υπεύθυνοι για τον τόπο τους», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου.
Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες.

seleo.gr
thrakinea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου