Ετικέτες

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ο εθνικοσοσιαλισμος ειναι το τελευταιο καταφυγιο του ασθμαινοντα καπιταλισμου (LEON)

Συνηθιζουμε να λεμε οτι ο εθνικοσοσιαλισμος ειναι το τελευταιο καταφυγιο του ασθμαινοντα καπιταλισμου ,του καπιταλισμου σε κριση ….ακριβως γιατι οι βιομηχανοι ,οι καπιταλιστες ,τα μονοπωλεια ,διατηρουν στα χερια τους τα μεσα παραγωγης (στην Χιτλερικη Γερμανια μαλιστα γινονται και μελη του ναζιστικου κομματος),απο τη μια …..και απο την αλλη ,η εργατικη ταξη “αναστελλει” την ταξικη παλη!! ,μια και εμφορειται πλεον απο την δηθεν “μεγαλη εθνικη ιδεα”!!!
Χαρας ευαγγελια λοιπον για το κεφαλαιο ! Να διατηρεις τα εργοστασια σου και να εχεις απο την αλλη τους εργατες , “εθελοντικα” προσκυνημενους σ αυτη την “εθνικη ιδεα” …που για χαρη της σου προσφερουν την παραγωμενη υπεραξια ,την οποια βεβαια καρπωνεσαι εσυ, ο εθνικος καπιταλιστης !!
Χαρην αυτου του σκοπου μαλιστα και για να ριξουν σταχτη στα ματια του εργατη ,ενδεχεται να αυξηθει (προσκαιρα) η φορολογια των “πλουσιων” ,η να δοθουν και αυξησεις ακομα αρχικα στους εργατες .Πανω απ ολα η συντηρηση και διατηρηση του “αγιου” καπιταλισμου ! Βεβαιως η υπερσυσσωρευση κεφαλαιου και η υπερπαραγωγη,η αναρχη παραγωγη , (οι βασικες αιτιες των κρισεων του καπιταλισμου) παραμενουν και οδηγουν με μαθηματικη ακριβεια παλι σε κριση!!
Οταν λοιπον το πιο ακραιο ιδεολογικο …ακρο του καπιταλισμου ,ο εθνικοσοσιαλισμος , συντηρει με στιγνες μορφες διακυβερνησης το συστημα ,περιμενουμε διαφορες και …ελπιδες απο “αριστερες” ,”δεξιες”, “νεοκενσιανικες” ,κρατικοκαπιταλιστικες” ,”τριτοδρομικες” παραλλαγες του καταρρεοντος καπιταλισμου και των ….”σωτηρων” του ;;; Ολα αυτα ειναι απεγνωσμενες προσπαθειες ,ανθρωπων ,δογματων ,κινησεων που δεν δεχονται με τιποτα μια μεγαλη αληθεια :
ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΗΚΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΡΙΣΑΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ
ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥ …..ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ….ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ “ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ” ΑΛΛΑΓΗΣ …ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΛΑ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ …..ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΤΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ …ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΑ !!!!
οταν η διεθνης διανοηση και η παγκοσμια εργατικη ταξη ,τολμησει να αρχισει να ψαχνει τι συνεβη στα “σοσιαλιστικα” καθεστωτα ,τι εφταιξε ,τι στραβωσε, τι δεν πηγε καλα ,θα ειμαστε σε καλο δρομο ,
αλλιως οι περιπετειες και τα μακελεια ειναι μπροστα μας ,μια και σαπιζοντας ο καπιταλισμος γινεται θηριο ανημερο
ΥΣ: ενα καλο πρωτο “εγχειριδιο” για ψαξιμο ,για καποιον ερευνητη ειναι τα ντοκουμεντα του ΚΚΕ για τον ανατραπεντα σοσιαλισμο, του 18ου Συνεδριου του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου