Ετικέτες

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ ΠΙΠΕΡΑΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΠΟΠΗΣΗ

Το 1908, πέρα από την ίδρυση του ΕΝΔΟΞΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, έχουμε και την απαρχή του κινήματος των Νεοτούρκων, με ηγέτη κάποιον Τούρκο που είχε γεννηθεί στη Θεσαλονίκη και είχε και μπλέ μάτια. Κεμάλ τον λέγανε. Μεγάλο Μουνόπανο αυτός….
Το 1909, επειδή στην Ελλάδα γινόταν της καριόλας μετά από τον αποτυχημένο πόλεμο, έγινε ένα κίνημα στο Γουδί και κλήθηκε ένας κρήτης αντάρτης και προτεργάτης της Κρητικής επανάστασης να κυβερνήσει. Το όνομα αυτού ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. Βέβαια, τον έφερε Αγγλικό καράβι αλλά ήταν ο 1ος και μοναδικός Αντάρτης και πραγματικός επαναστάτης που κυβέρνησε ποτέ το Μπουρδέλο. Το Αγγλικό πλοίο απλά και σημειολογικά μας υπενθιμίζει ότι ο Νταβάς είναι πάντα εδώ ώστε να μην παίρνουμε πολύ αέρα.

Για να μη τα πολυλογούμε ο Βενιζέλος πήρε την Ελλάδα το 1890 μέχρι την Λαμία και την Παρέδωσε το 1920 μέχρι τη Σμύρνη. Στο μεσοδιάστημα βέβαια στο μπουρδέλο έγινε της κακομοίρας. Πέθανε ο Γεώργιος και ο Γιός του ο Κωσταντίνος ήθελε να αλλάξουμε νταβατζή και να πάμε με τους Γερμανούς στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Βενιζέλος ήθελε να μείνουμε πιστοί στον Νταβατζή μας.
Η μισή Ελλάδα πήγε με τον Γερμανό νταβατζή και η άλλη μισή με τον Εγγλέζο. Η περίοδος αυτή (1915 – 1917) ονομάστηκε Εθνικός Διχασμός. Τελικά οι Εγγλέζοι νταβατζήδες υποστήριξαν καλύτερα κι έτσι ο Βενιζέλος κέρδισε, έστειλε για τσάι τον Κωσταντίνο και Υπέγραψε τις Συνθήκες του Νείγύ και των Σεβρών μιας και είχε προβλέψει ότι οι Εγγλέζοι νταβατζήδες θα κέρδιζαν τον διεθνή πόλεμο.
Η Ελλάδα από ισόγειο μπουρδέλο είχε γίνει 5θάλασσο και 2ηπειρωτικό μασατζίδικο με τις ευλογίες των νταβατζήδων που μας είδαν και σαν πιστές τους τσατσάδες στην Μικρά Ασία. Επισήμως βέβαια, υποτίθεται ότι νοιάζονταν για τους Ελληνικούς πληθυσμούς. Όπως όλοι οι νταβατζήδες άλλωστε, τις πουτάνες τους τις χαιδεύουν όσο εκείνες τους κάνουν καλά την δουλειά τους.
Στην προσπάθεια του να μην έχει τους Δημόσιους Υπαλλήλους όμηρους κάθε κυβέρνησης ο Βενιζέλος πέρασε έναν νόμο για την μονιμότητα τους. Φυσικά, με το που ψηφίστικε ο νόμος, ως γνήσιοι απόγονοι σουλτάνων, οι δημόσιοι υπάλληλοι άρχισαν να ξύνουν τ’ αρχίδια τους αφού κανένας δεν θα τους πείραζε. Επίσης, λόγο της έναρξης της διεθνούς αντικομμουνιστικής εκστρατείας, πέρασε κι έναν νόμο ονόματι “Ιδιώνυμο” ώστε να πείσει τους νταβατζήδες ότι η Ελλάς δεν κινδυνεύει από την Μαρξιστική Ιδεολογία. Σε μερικά χρόνια με βάση το “Ιδιώνυμο” η μισή Ελλάδα θα έτρωγε ξύλο σε φυλακές και εξορίες.
Το 1920 λοιπόν, αφού είχε ρίξει άλλα 2 πατώματα στο μπουρδέλο, ο Βενιζέλος σκέφτηκε να κάνει εκλογές. Θα περίμενε κανείς να τις πάρει περίπτατο, αλλά οι πελάτες του μπουρδέλου είχαν κουραστεί από τα αλλεπάληλα πολεμικά γαμήσια και – μολονότι οι περισσότεροι ψήφισαν το κόμμα του – τελικά δεν τον βγάλαν ούτε βουλευτή. Τα πήρε κράνα ο Βενιζέλος κι έφυγε για Γαλλία, ενώ οι άλλοι φωνάξαν πίσω την προηγούμενη τσατσά, τον Κωσταντίνο.
Φυσικά οι νταβάδες δεν γουστάρανε με τίποτα τον Κωσταντίνο (ο οποίος συνέχισε να κάνει μαλακίες) ενώ τα είχαν ψιλοτσουγκρίσει και μεταξύ τους. Ο Κεμάλ τους έπαιξε ωραία και τους έταξε πολλά και έτσι τον βοήθησαν ώστε να μπεί στη Σμύρνη και να την επαναφέρει στην κατοχή της τουρκίας. Οι Έλληνες που έμεναν εκεί, σύμφωνα με τους νεότερους ιστορικούς, συνοστίστηκαν στην προκυμαία για να κουνήσουν το Μαντήλι σε κάτι πολεμικά των νταβατζήδων που έπλεαν στα ανοιχτά. Οι Τούρκοι όμως, που θέλανε να έχουν απρόσκοπτη θέα στην προκυμαία, τραβήξαν τα χατζάρια και φάγανε γύρω στο ενάμιση εκατομμύριο που τους έκοβε την θέα ενώ έκαψαν και την πόλη γιατί ήταν κρύο το καλοκαίρι εκείνο και έπρεπε να ζεσταθούνε.
Οι Έλληνες λοιπόν, πάντα υπερβολικοί και συναισθηματικά φορτισμένοι, ονόμασαν την εξολόθρευση ή εκτόπιση προς άγνωστη κατεύθυνση ενάμιση εκατομμυρίου ανθρώπων “Μικρασιατική Καταστροφή” αντί για “Μικρασιατικό Συνοστισμό”. Αφού λοιπόν συνοστίστηκαν, κάτι κουτσάβια του στρατού που Πολεμούσαν ανελειπώς από το 1911 έως το 1922 και είχαν συνηθίσει να κερδίζουν το πήραν στραβά.
——–
«Το Μπουρδέλο Καίγεται» που γράφει ο γνωστός στο διαδίκτυο «pappas 10 κατά κόσμο Μιχάλης», το κείμενο θα δημοσιευτεί σε πέντε συνέχειες.
Ήταν ένας τύπος λοιπόν ονόματι Πλαστήρας και αφού έφαγε 3εις ημέρες με έναν λόχο υπερασπιζόμενος την Σμύρνη, μπούκαρε σε ένα πλοίο και φτάνοντας στην Μυτηλίνη αν θυμάμαι καλά έστειλε ένα μυνηματάκι προς Αθήνα μεριά και τον Κωσταντίνο Γλύξμπουργκ, τον Βασιλέα τον Ελλήνων. Το μηνυματάκι πάνω κάτι είχε ως εξής:
“Μεγάλε, έρχομαι και τα’ χω πάρει λίγο από τον συνοστισμό… κανόνισε να μη σε βρω εκεί γιατί θα σου κόψω ό,τι εξέχει.”
Ο Κωσταντίνος Γλύξμπουργκ μπορεί να ήταν Βασιλέας αλλά μαλάκας δεν ήταν. Το έπιασε το υπονοούμενο και είπε να την κάνει για Ελβετία σιγά-σιγά πριν σκάσει μύτη στον Πειραιά το Παπόρι με τον Πλαστήρα και τους άλλους. Φυσικά, ως γεναίος στρατηγός που ήταν, άφησε πίσω του την Κυβέρνηση που εκείνος είχε διορίσει να φάει την χλέμπα. Θεοτόκης, Προτοπαπαδάκης, Γούναρης, Στράτος, Μπαλτατζής και Χατζηανέστης καταδικάστηκαν σε θάνατο στην “Δίκη των Έξι” (8 ήταν οι κατηγορούμενοι αλλά οι άλλοι δύο εξωραΐστικαν αφού την γλίτωσαν) από την επαναστατική επιτροπή.
6 αντί για (πεζό) 206 την πλήρωσαν, και το μπουρδέλο έδειξε για άλλη μία φορά πως όχι μόνο ξεχνάει αλλά και πως τιμωρεί με εκπτώσεις και ενίοτε όχι τους ηθικούς αυτουργούς αλλά τα πιόνια τους. Τέλος πάντων….
Τα πράγματα βέβαια ήταν αβαβά. Ο Στρατός ήταν εξουθενομένος, οι συνοστισμένοι έφταναν με καραβιές από τα παράλια ρακένδυτοι και κατεστραμένοι. Ο Πλαστήρας (που – σε αντίθεση με άλλους – γνώριζε ότι ήταν στρατιωτικός και όχι πολιτικός) είπε στον Βενιζέλο να αναλάβει.
Ο Βενιζέλος με τη σειρά του αρνήθηκε στο στυλ “Καλά ρε μαλάκες πλάκα μου κάνετε;;; Σας έδωσα το μπουρδέλο μασατζίδικο για την υψηλή κοινωνία, με πετάξατε για την άλλη την Γερμανοτσατσά και τώρα μου ζητάτε και τα ρέστα;” Τέλος πάντων ανέλαβε την εκπροσώπηση της χώρας στις διαπραγματεύσεις με τους Νταβατζήδες. Ο Βενιζέλος ήταν καλή τσατσά αλλά από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσε να τα βάλει με τους νταβάδες οι οποίοι μας είχανε στην μπούκα που είχαμε στείλει τον εκλεκτό τους.
Με τα πολλά υπογράψαμε την Σνθήκη της Λωζάνης το 1923 όπου μας έβγαζε κερατάδες και δαρμένους από τους τούρκους αλλά τουλάχιστον αναγνώριζε τα σύνορα μας πλεονεκτικότερα συγκριτικά με όλους τους υπόλοιπους βαλκάνιους. Εκείνη η περίοδος (Από το 1922 μέχρι και το 1940) για όλον τον κόσμο ονομάστηκε “Περίοδος τους Μεσοπολέμου”. Για την Ελλάδα όμως ο τίτλος “απόλυτης μπουρδελοποίησης” ταιριάζει καλύτερα. Ένας από τους δικτάτορες της εποχής, ο Γεώργιος Κονδύλης,
είπε το περίφημο
“Αν ήξερα πόσο ηλίθιος είναι ο Ελληνικός Λαός, θα τον κυβερνούσα από τότε που ήμουνα λοχίας”.
Επισκόπηση της Πολιτικής μας Ιστορίας -Το Μπουρδέλο Καίγεται (part 3)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου