Ετικέτες

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Οταν ο Σοβιετικός λαός αντιστεκόταν στον ναζισμό…

 

 
Γράφει ο mitsos175

Σαν χθες, στις 22 Ιούνη 1941 οι ορδές των ανθρωποφάγων ναζί επιτίθενται απρόκλητα κι αιφνιδιαστικά στη Σοβιετική Ένωση. Χωρισμένες σε τρεις ομάδες στρατιών, η ντροπή της ανθρωπότητας θα κάνει τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα σε βάρος κυρίως του άμαχου πληθυσμού.
Οι φασίστες με 3.700.000 στρατιώτες, 2.600 τανκς, 7.000 πυροβόλα και 2.700 αεροπλάνα στην αρχή της επιχείρησης «Μπαρμπαρόσα», θα σκοτώσουν 20.000.000 γυναίκες, παιδιά κι ηλικιωμένους, δείχνοντας πως ο στόχος δεν ήταν η κατάκτηση, αλλά η εξαφάνιση, το ολοκαύτωμα. Άλλα 10.250.000 ήταν οι απώλειες των ηρώων του κόκκινου στρατού. Σε πολλούς από τους θανάτους στους αμάχους και τους αιχμαλώτους είχαν προηγηθεί σαδιστικά βασανιστήρια, πειράματα ή βιασμοί. Τελικά οι ναζί εγκληματίες θα υποχωρήσουν πρώτα μπροστά στη Μόσχα, όπου έφτασαν σε απόσταση αναπνοής και μετά θα τσακιστούν στο ηρωικό Στάλινγκραντ, χάρη στην αυτοθυσία και τον ηρωισμό των Σοβιετικών, όπως επίσης και στο έξοχο σχέδιο περικύκλωσης που συνέλαβε η Σοβιετική ηγεσία.

Η Σοβιετική Ένωση αντιμετώπισε μόνη της μέχρι τη συμμαχική απόβαση στη Νορμανδία το σύνολο σχεδόν των δυνάμεων της Γερμανίας, συνολικά 240 μεραρχίες! Για σύγκριση στο μέτωπο της Β. Αφρικής υπήρχαν μόλις 12 μεραρχίες του Άξονα. Οι Σοβιετικοί εξόντωσαν την πλειοψηφία των καθαρμάτων συμβάλλοντας έτσι όσο κανείς στη νίκη της ανθρωπότητας κατά των θηρίων. Εξόντωσαν 4.000.000 από τα 5.000.000 Γερμανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν συνολικά, 1.000.000 άλλους συμμάχους των γερμανών, κι αρκετούς από τους 1.300.000 Ιάπωνες στρατιώτες που πέθαναν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το παρανοϊκό σχέδιο του Χίτλερ, η έμμονη του, να επιτεθεί στην ειρηνική Σοβιετική Ένωση, γλύτωσε τους Εγγλέζους από την ήττα στην Αφρική και κατ’ επέκταση στον πόλεμο. Ο Στάλιν σκεφτόμενος λογικά, δεν πίστευε, πως οι επαγγελματίες Γερμανοί στρατιωτικοί θα έκαναν ένα τέτοιο μεγάλο λάθος: Να επιτεθούν χωρίς πρώτα να έχουν κλείσει όλους τους ανοιχτούς λογαριασμούς με τους Άγγλους.
Οι ίδιοι οι Εγγλέζοι και οι ΗΠΑ άργησαν χαρακτηριστικά να κάνουν το δεύτερο μέτωπο, ώστε να ανακουφίσουν τους Σοβιετικούς. Αυτό στοίχισε εκατομμύρια νεκρούς. Μόνο μετά την κατάρρευση των ναζί αποφάσισαν να κάνουν την απόβαση, για να μη φτάσουν οι Κομμουνιστές στα Πυρηναία Όρη, στα σύνορα δηλαδή της Ισπανίας με τη Γαλλία κι απελευθερώσουν μόνοι τους ολόκληρη την Ευρώπη.
Στην αποτυχία της επιχείρησης Μπαρμπαρόσα εκτός από τον ηρωισμό των Ρώσων στρατιωτών, το καλό σχέδιο της παραχώρησης τόπου για να κερδηθεί χρόνος, οφείλεται στην εποχή της επίθεσης και στην υποτίμηση του Σοβιετικού στρατιώτη από τους ναζί στρατηγούς. Έτσι οι ναζί έπεσαν θύματα της ίδιας τους της προπαγάνδας, πιστεύοντας σε γρήγορη νίκη και δεν προετοιμάστηκαν για το βαρύ Ρωσικό χειμώνα. Η καθυστέρηση της επίθεσης οφείλεται στην ηρωική αντίσταση του Ελληνικού λαού που σταμάτησε για δυο μήνες ανώτερες ποσοτικά και καλύτερα εξοπλισμένες εχθρικές δυνάμεις. Πράγμα που η Μόσχα αναγνώρισε και ευχαρίστησε. «Πολεμήσατε άοπλοι εναντίον πάνοπλων και νικήσατε. Μικροί εναντίον μεγάλων και επικρατήσατε. Δεν ήτο δυνατόν να γίνει άλλως, διότι είσθε Έλληνες. Κερδίσαμε χρόνο διά να αμυνθούμε. Ως Ρώσοι και ως άνθρωποι σας ευγνωμονούμε».
Οι άλλοι παράγοντες ήταν δυο: Η σθεναρή αντίσταση των παρτιζάνων που έφθειρε τις κατοχικές δυνάμεις και η εμπνευσμένη απόφαση του Στάλιν να μεταφέρουν τα εργοστάσια σε ασφαλές μέρος στα Ουράλια. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους Ρώσους να εξοπλιστούν με νέα καλύτερα όπλα και να λιώσουν το κεφάλι του φιδιού σε ένα τιτάνιο πόλεμο φθοράς.
Αν δεν υπήρχε ο Ιωσήφ Στάλιν και οι Σοβιετικοί πιθανότατα θα είχαμε πεθάνει οι περισσότεροι από την πείνα ή σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Αθάνατοι ήρωες που πολεμήσατε και νικήσατε το φασισμό σας ευχαριστούμε.

Aπό:
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/06/blog-post_860.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου