Ετικέτες

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Πεντάχρονος «μάγος» των υπολογιστών πέρασε το τεστ της Microsoft



 
O Ayan Qureshi από το Κόβεντρι της Μ. Βρετανίας κατέχει το δίπλωμα «Microsoft Certified Professional» καθώς πέρασε τις εξετάσεις της εταιρείας σε ηλικία μόλις πέντε ετών.
Το εντυπωσιακό αυτό επίτευγμα ίσως να οφείλεται και σε κληρονομικούς λόγους, καθώς ο πατέρας του είναι τεχνικός IT. Ο μικρός μάγος των υπολογιστών έχει ήδη στήσει το δικό του δίκτυο υπολογιστών στο σπίτι της οικογένειάς του.
Όταν ρωτήθηκε για το τεστ απάντησε με ειλικρίνεια ότι το βρήκε δύσκολο αλλά διασκεδαστικό. «Υπήρχαν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, ερωτήσεις “drag and drop” και ερωτήματα βασισμένα σε υποθετικά σενάρια», δήλωσε στο BBC.
«Το πιο δύσκολο ήταν να εξηγήσω την γλώσσα του τεστ σε ένα παιδί πέντε χρονών, όμως εκείνος τα κατάλαβε όλα και επιπλέον έχει καλή μνήμη», δήλωσε ο πατέρας του Ayan, Asim. Ο κος Qureshi ξεκίνησε να μαθαίνει στον γιο του για τους υπολογιστές όταν αυτός ήταν τριών ετών. Αρχικά του έδωσε να παίζει με παλιά κομμάτια υπολογιστών για να καταλάβει την λειτουργία των σκληρών δίσκων και των motherboard.
«Ανακάλυψα πως οτιδήποτε του έλεγα, την επόμενη μέρα το θυμόταν με ακρίβεια, οπότε άρχισα να του δίνω περισσότερη πληροφορία», εξηγεί. «Η υπερβολική ενασχόληση με τους υπολογιστές σε αυτές τις ηλικίες μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις, όχι όμως στην περίπτωση του Ayan» συμπληρώνει. Ο μικρός τεχνικός υπολογιστών έχει στήσει το δικό του εργαστήριο με κομπιούτερ, έχοντας κατασκευάσει ένα δίκτυο υπολογιστών.
Κάθε μέρα, αφιερώνει περίπου δύο ώρες, μαθαίνοντας το λειτουργικό και τα προγράμματα ενός υπολογιστή.
Όταν ο Ayan πήγε στο εξεταστικό κέντρο οι υπεύθυνοι είχαν ενστάσεις κατά πόσον θα έπρεπε ένα τόσο μικρό παιδί να κάνει το τεστ. Ο πατέρας του τους διαβεβαίωσε ότι ο μικρός θα τα κατάφερνε μια χαρά μόνος του. Στο συγκεκριμένο τεστ συμμετέχουν άτομα που θέλουν να γίνουν τεχνικοί υπολογιστών.
Η οικογένεια μετακόμισε στην Αγγλία από το Πακιστάν το 2009. «Είμαι πολύ χαρούμενη και υπερήφανη» δηλώνει η μητέρα του μικρού «αλλά δεν θέλω να τον δω να σπάει ένα παγκόσμιο ρεκόρ κάθε μέρα, θέλω να τα καταφέρει όσο καλύτερα μπορεί στη ζωή του», λέει η κα Qureshi.
Ο εξάχρονος πλέον Ayan ελπίζει στο μέλλον να δημιουργήσει ένα IT hub παρόμοιο με την Silicon Valley των Η.Π.Α το οποίο θέλει να ονομάσει  “E-Valley”. Φυσικά σκοπεύει να ξεκινήσει και την δική του εταιρεία. Του ευχόμαστε να γίνει και CEO της Microsoft, μια μέρα.
www. defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου