Ετικέτες

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Για τον μπασίστα των Cream, Jack Bruce που έφυγε προχθές…


 


Ήταν 71 ετών.
 Ένας από τους σπουδαιότερους μπασίστες που έβγαλε η Μεγ. Βρετανία, ο Jack Bruce, πρώην μέλος των CreamGraham Bond Organization,Manfred Mann έφυγε προχθές -σ.σ 25 Οκτώβρη- σε ηλικία 71 ετών. Τα αιτία θανάτου δεν είναι ακόμη γνωστά, αλλά υπήρξε ανακοίνωση από τα συγγενικά του πρόσωπα μέσω Facebook. Η ανακοίνωση γράφει: «Με μεγάλη θλίψη, ανακοινώνουμε, ότι ο αγαπημένος μας Jack, έφυγε. Ο σύζυγος, πατέρας, παππούς και γενικώς θρύλος. Ο κόσμος της μουσικής θα είναι φτωχότερος χωρίς αυτόν, αλλά θα ζει στις καρδιές μας μέσω της μουσικής του για πάντα».
Ο Bruce, ήταν ένας εκπληκτικός μπασίστας, με «φυσικό το χάρισμα του χρόνου» όπως είχε πει στο παρελθόν και μέσα από μια φτωχική και δύσκολη παιδική ηλικία στη Σκωτία της δεκαετίας του ’50, κατόρθωσε να γίνει ένας εκπληκτικός πολυοργανίστας (γνώριζε τσέλο, πιάνο, κιθάρα και σύνθεση) κι σε αντίθεση με τους περισσότερους νέους της εποχής του, ήθελε και επεδίωξε να πιάσει στα χέρια του το μπάσο, το οποίο και πήγε στα δικά του καλλιτεχνικά «νερά».
Το μεγάλο μπαμ έγινε βέβαια το 1966 με τους Cream, μαζί με τον Eric Clapton καιGinger Baker. Εκρηκτική μπάντα απ’όλες τις απόψεις. «Έσκασε» σαν φωτοβολίδα και συνεπήρε τους πάντες εκείνη την περίοδο. Όμως, δεν έμελλε να κρατήσει για πολύ, μιας και οι ομηρικοί καυγάδες του Bruce με τον Baker και τον Clapton ανήμπορο στη μέση, δεν άφηναν πολλά περιθώρια για μελλοντικά σχέδια. Συνέχισε με μια πληθώρα εκλεκτικών συνεργασιών και αρκετά σόλο άλμπουμ, με το τελευταίο να κυκλοφορεί φέτος.
Ο Bruce το 2003 είχε διαγνωσθεί με καρκίνο, ενώ είχε κάνει μεταμόσχευση συκωτιού την ίδια χρονιά. Αναμένουμε σίγουρα αντιδράσεις από τους έτερους δυο που απέμειναν από τους Cream και γενικότερα τον κόσμο της μουσικής.
—————————————————————————————————
Από:http://popaganda.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου