Ετικέτες

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

«Η χρηματοδότηση της Σαουδικής Αραβίας στους Ισλαμιστές απειλεί την ασφάλεια της Ευρώπης»





« Ο πλούτος της Σαουδικής Αραβίας δεν θα πρέπει να εξαγοράσει τη σιωπή μας. Η χρηματοδότησή της σε μαχητές Τζιχάντ, απειλεί την ασφάλεια μας.

Από τότε που ο πρίγκιπας της Ουαλίας μεταμφιέσθηκε για να εκτελέσει έναν χορό με ένα σπαθί στην έρημο, τον Φεβρουάριο, ήταν σαφές ότι η Σαουδική Αραβία παραμένει ένας καλός πελάτης για τη βρετανική αμυντική βιομηχανία.

Η διαφορά των τιμών για την τελευταία παρτίδα των αεροσκαφών «Typhoon» έχει διευθετηθεί, οι παραγγελίες ρέουν και5.000 θέσεις εργασίας στο Lancashire είναι ασφαλείς», γράφει το Roger Boyes.


Το λιβανικό Portal ‘αλ Αχέντ’ αναδημοσιεύει ένα άρθρο της εφημερίδας «The Times» του Roger Boyes, στο οποίο επισημαίνεται ότι οι περισσότεροι Τζιχαντιστές είναι από τη Σαουδική Αραβία «πολύ περισσότεροι από οποιοδήποτε άλλο κράτος».
«Οι Σαλαφιστές ενθαρρύνουν τους νέους ανθρώπους στη Βρετανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες να λάβουν τα όπλα για την καταπολέμηση των σιιτών μουσουλμάνων και μη μουσουλμάνων» σημειώνει ο Boyes  και συνεχίζει:

«Ανησυχούμε για τους Βρετανούς  τζιχαντιστές . Ωστόσο, οι Σαουδάραβες, οι οποίοι βετεράνοι στο Αφγανιστάν, στην Τσετσενία και τη Βοσνία, είναι αυτοί που ευθύνονται για την οργάνωση αυτών των ομάδων που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, τουλάχιστον 1200 τζιχαντιστές.

Από το 2000 έχουν σκοτωθεί περίπου 300 Σαουδάραβες τζιχαντιστές και οι οποίοι ανήκαν σε διαφορετικές ομάδες. Όπως το «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» και το «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε»- ΙΚΙΛ.

Το άρθρο του Βρετανού αναλυτή, καταλήγει (σύμφωνα με την αναφερόμενη ιστοσελίδα):

«Η Σαουδική Αραβία έχει γίνει σύμμαχός μας, γιατί μας εξασφάλισε πετρέλαιο, το οποίο διατήρησε την αναζωογόνηση της οικονομίας, αλλά και οι ενέργειες του Ριάντ με την αποσταθεροποίηση του Ιράκ, ζημιώνει εμάς γιατί είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο».
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος
Πηγή μας: http://lithosfotos.blogspot.com/2014/06/blog-post_4707.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου