Ετικέτες

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Παγκόσμιο σοκ από ομαδικές εκτελέσεις ομήρων στο Ιράκ – Ανατριχιαστικές εικόνες


Παγκόσμιο σοκ από ομαδικές εκτελέσεις ομήρων στο Ιράκ – Ανατριχιαστικές εικόνες

Aποτροπιασμό προκαλούν οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από ομαδικές εκτελέσεις ομήρων από ισλαμιστές αντάρτες της ISIL στο βόρειο Ιράκ.

Τις φωτογραφίες έδωσαν οι ίδιοι οι αντάρτες και καταγράφουν καρε καρέ τις εκτελέσεις νεαρών στρατιωτών που πιάστηκαν αιχμάλωτοι και στην συνέχεια εκτελεστήκαν ομαδικά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Associated
Press
, η αυθεντικότητα των φωτογραφιών επιβεβαιώνεται από την κυβέρνηση του Ιράκ, ενώ όπως φαίνεται καθαρά από τις εικόνες οι στρατιώτες οδηγήθηκαν στον τόπο εκτέλεσης και τελικά εκτελέστηκαν μαζικά, αφού ήταν δεμένοι πισθάγκωνα, ο ένας δίπλα στον άλλο.
279 αντάρτες νεκροί το τελευταίο 24ωρο
Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 279 «τρομοκράτες» τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ ετοιμάζουν αντεπίθεση για να σταματήσουν την προέλαση των τζιχαντιστών, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας.
Οι δυνάμεις της Βαγδάτης «ανέλαβαν πρωτοβουλία», διαβεβαίωσε ο αντιστράτηγος Κάσεμ Ατα, αρμόδιος για θέματα ασφαλείας και σύμβουλος του πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι, σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας δημοσιεύουν τακτικά απολογισμούς από τις επιχειρήσεις τους κατά των ανταρτών με τις απώλειες στις τάξεις του εχθρού να είναι πάντα μεγάλες, ενώ οι δικές τους είναι πάντα μικρές. Ωστόσο τα στοιχεία αυτά είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε άρχισαν την περασμένη εβδομάδα μια πολύ μεγάλη επιχείρηση στο Ιράκ με την υποστήριξη των οπαδών του έκπτωτου καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν.
Σε διάστημα τριών ημερών –την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη– κυρίευσαν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Ιράκ, τη Μοσούλη και την επαρχία της Νινευί (βόρεια), το Τικρίτ και άλλες περιοχές της επαρχίας Σαλαχεντίν, καθώς και περιοχές της επαρχίας Ντιγιάλα (ανατολικά) και του Κιρκούκ (βόρεια).
Οι δυνάμεις ασφαλείας, που υποστηρίζονται από μαχητές φυλών αρχίζουν να εμφανίζονται δυναμικές. Χθες ανέκτησαν τον έλεγχο των πόλεων Ισάκι και Μουατάσαμ στην επαρχία Σαλαχεντίν, όχι μακριά από τη Βαγδάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου