Ετικέτες

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Καθήκον να γνωρίζεις τα σχέδια του εχθρού


Λάζαρος Μαύρος
Υ Π Ο ΤΟΝ τίτλο «Τα Τουρκικά Απόρρητα Πρόεδρε Αναστασιάδη», η στήλη εισηγήθηκε χθες σε όλους τους πολιτικά και υπηρεσιακά αρμόδιους, την κατεπείγουσα μελέτη των απορρήτων σχεδίων των Τούρκων για εισβολή στην Θράκη. Σχέδια 253 σελίδων, 162 ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της 1ης Στρατιάς, που με έδρα την Κωνσταντινούπολη έχει αναπτυγμένες τις δυνάμεις της στην ανατολική Θράκη και στον Έβρο. Σχέδια για την ευόδωση των επεκτατικών στόχων της Τουρκίας ΚΑΙ στο Αιγαίο, έχοντας ως όμηρο την Κύπρο για να εκβιάζει την Αθήνα. Περιήλθαν εις χείρας των ελλα-δικών μας αρμοδίων υπηρεσιών κι εκτενώς λεπτομερές άρθρο δημοσίευσε 13τρ. στην αθηναϊκή «Δημοκρατία» και στον διαδικτυακό «Ινφογνώμων» ο εγκυρότατος δημοσιογράφος και συγγραφέαςΜάνος Ηλιάδης.

Π Ρ Ο Σ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ της εγκυρότητας του εν λόγω δημοσιογράφου, το σημερινό μας αρθρίδιο: Το 1998, ο Μάνος Ηλιάδης εξέδωσε το πιο άρτια εμπεριστατωμένο βιβλίο -μοναδικό στο είδος του- για τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, την ιστορία της συγκρότησής τους απ’ την αρχή του 20ού αιώνα, την πολυσχιδή έκτοτε οργάνωση και τη δράση τους εντός και εκτός Τουρκίας μέχρι τις μέρες μας. Ογκώδες βιβλίο 556 σελίδων με τίτλο «Οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες και η ΜΙΤ», από τις εκδόσεις «Λαβύρινθος» 1998, επανέκδοση "Ινφογνώμων", 2008. Πολυτιμότατο για όσους ενδιαφέρονται και -προπάντων- για όσους έχουν καθήκον να γνωρίζουν επακριβώς την τουρκική πολιτική, τα όργανα και τα μέσα που εκάστοτε, φανερά ή μυστικά, χρησιμοποιεί για την υλοποίηση των στόχων της.

Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Ο ΒΙΒΛΙΟ, συμπλήρωμα του πρώτου με εκτενέστερη εξειδίκευση που επικαιροποιήθηκε στα χρόνια που διαμεσολάβησαν, ήταν το 2011 το βιβλίου του Μάνου Ηλιάδη «Η Μυστική Δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η Σύγχρονη ΜΙΤ», 312 σελίδων, από τις εκδόσεις «Ινφογνώμων». Το είχαν παρουσιάσει στη Λευκωσία και στη Λεμεσό, 13 και 15 Μαρτίου 2012, ο εκδότης Σάββας Καλεντερίδης και ο διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ) Χρήστος Ιακώβου. Αμφότερα τα βιβλία, άκρως σχετιζόμενα και με τη δράση των πρακτόρων της ΜΙΤ και στην Κύπρο…

Ε Π Ι Π Λ Ε Ο Ν: Σπουδαιότατης ιστορικής και πολιτικής σημασίας, η οποία σχετίζεται αμεσότατα με τη μυστική δράση της Τουρκίας στην Κύπρο και στο Κυπριακό, πριν, κατά και μετά τις Συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου του 1959, με τον εξοπλισμό και την προετοιμασία από τότε του στρατιωτικού βραχίονα που συγκρότησε με την τρομοκρατική ΤΜΤ η Άγκυρα στην Κύπρο, για την προσχεδιασμένη Τουρκανταρσία 1963-64, είναι το βιβλίο του Μάνου Ηλιάδη «Το Απόρρητο Ημερολόγιο της ΚΥΠ για την Κύπρο», 364 σελίδων, από τις εκδόσεις Ι. Σιδέρης του 2007.

Ι Δ Ι Ω Σ ΓΙΑ όσους έχουν πολιτικό, πολιτειακό και υπηρεσιακό καθήκον να γνωρίζουν πλήρως τον εχθρό, τα σχέδια και τις μεθόδους του…

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο

Πηγή: Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου