Ετικέτες

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Οργή Ρωσίας για την αφαίρεση της σημαίας της στο Κίεβο


«Το γεγονός συνιστά κατάφωρη παραβίαση των διεθνών δεσμεύσεων» της Ουκρανίας

Η Ρωσία κατήγγειλε σήμερα την «αδράνεια» των ουκρανικών αρχών μετά την αφαίρεση της σημαίας της ρωσικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στο Κίεβο στη διάρκεια διαδήλωσης, γεγονός που «συνιστά κατάφωρη παραβίαση των διεθνών δεσμεύσεων» της Ουκρανίας.
«Η Ρωσία είναι άκρως αγανακτισμένη από τις προκλητικές ενέργειες και τη βεβήλωση της ρωσικής σημαίας», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα. «Οι δυνάμεις της τάξης δεν έκαναν τίποτε για να προστατεύσουν την πρεσβεία, γεγονός που συνιστά κατάφωρη παραβίαση των διεθνών δεσμεύσεων της Ουκρανίας».
Η διαδήλωση περίπου 300 Ουκρανών, νεαρών στην πλειοψηφία τους -πολλοί μεταξύ αυτών είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα και κρατούσαν πανό με συνθήματα κατά της Ρωσίας και του Κρεμλίνου- πραγματοποιήθηκε απόψε μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο, μετά την κατάρριψη νωρίτερα σήμερα ουκρανικού στρατιωτικού αεροσκάφους από φιλορώσους αυτονομιστές στο Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας κατά την οποία σκοτώθηκαν 49 ουκρανοί στρατιώτες.
Ένας από τους διαδηλωτές κατέβασε τη ρωσική σημαία από τις εγκαταστάσεις της πρεσβείας και πολλοί μεταξύ αυτών ανέτρεψαν αρκετά αυτοκίνητα της διπλωματικής αποστολής και προκάλεσαν ζημιές στη μεταλλική της πύλη, χωρίς ωστόσο η αστυνομία να παρέμβει.
Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου