Ετικέτες

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Μπαμπινιώτης: Λέει άλλα ντ’ άλλων και θέλει προσοχή η Ρεπούση




«ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ»

Επίθεση κατά της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση, για την τοποθέτησή της περί προαιρετικής διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών, εξαπέλυσε ο καθηγητής γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Μπαμπινιώτης.


Μπαμπινιώτης: Λέει άλλα ντ' άλλων και θέλει προσοχή η Ρεπούση

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κ.Μπαμπινιώτης χαρακτήρισε αντιεπιστημονικές τις απόψεις της κ.Ρεπούση, υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρέπει να γινόμαστε συνομιλητές φληναφημάτων».

«Μήπως δίνεται υπερβολική έμφαση στην άποψη ενός προσώπου, που δικαιούται να την εκφράσει; Από τη στιγμή όμως που θα πει ότι η γλώσσα μας είναι νεκρή, δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, με την επιστήμη και την αλήθεια. Λέει άλλα αντ’ άλλων. Και θέλει προσοχή. Ίσως θα έπρεπε να μην προβάλλουμε πολύ τέτοιες απόψεις ξεπερασμένες, παλιομοδίτικες και χωρίς καμία επιστημονική βάση», ανέφερε ο καθηγητής.

«Αυτά είναι ανεπιστημονικά και εκτός κάθε συζήτησης. Δεν πρέπει λοιπόν να δίνουμε έμφαση και να γινόμαστε συνομιλητές φληναφημάτων. Θα σεβόμουν μια κριτική “θέλω λιγότερες ώρες Αρχαία και περισσότερες Ιστορία”. Είναι άλλο όμως να λες τη γλώσσα σου νεκρή», πρόσθεσε ο κ.Μπαμπινιώτης.

Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου