Ετικέτες

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ερντογάν: Λυπάμαι αυτούς που πιστεύουν σε δεύτερο κράτος στην Τουρκία


undefined

 
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν, έκανε τα εγκαίνια σε ένα νέο αεροδιάδρομο και την κατασκευή ενός νέου τερματικού κτηρίου στην πόλη Αντιγιαμάν- Adiyaman της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

(Adiyaman= η αρχαία ελληνική πόλη Πέρρη, επί ρωμαϊκών χρόνων Perre ή Pordonnium).
Μετά την τελετή ο Ερντογάν μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση τονίζοντας ότι θα συνεχίσει τις επενδύσεις στην επαρχία αυτή (στην οποία πλειοψηφούν οι Κούρδοι).
Στην ομιλία του τόνισε για τις επενδύσεις που γίνονται στην νοτιοανατολική Τουρκία και έκανε μια αναδρομή από τότε που ανέλαβε την κυβέρνηση της Τουρκίας μέχρι σήμερα, απαριθμώντας μια σειρά έργων στην περιοχή.
 
« Εμείς μιλάμε για ένα έθνος. Για μια πολιτεία 780 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Για ένα κράτος. Ζητούμε συγνώμη από αυτούς που ονειρεύονται ένα δεύτερο κράτος. Ας τους αφήσουμε να ονειροβατούν. Στην χώρα μας υπάρχει ένα ενιαίο κράτος. Ένα κράτος ανεξάρτητο βασισμένο στους μάρτυρές μας. Ένα ενιαίο έθνος. Είμαστε πολίτες της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Είμαστε όλοι μαζί, Τούρκοι, Κούρδοι και Λαζοί. Θα σέβονται οι Κούρδοι την Τουρκία, θα σέβονται οι Τούρκοι τους Κούρδους», τόνισε ο Ερντογάν.
 
Νωρίτερα είχε πει ότι πλανώνται ορισμένοι ότι μπορεί η Τουρκία να εμπλακεί σε συγκρούσεις. «Εμείς δεν είμαστε ούτε η Συρία, ούτε η Αίγυπτος», είπε χαρακτηριστικά προς το πλήθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου