Ετικέτες

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Μπάχαλο από Χρυσή Αυγή και στο Μελιγαλά: Επιτέθηκαν στο δήμαρχο, κατέλαβαν την εκδήλωση-Ο Κασιδιάρης είπε τον Βενιζέλο «παχύδερμο»

15/9/13 | 1 σχόλια | 0 απαντήσεις | 37 εμφανίσεις
Μπάχαλο από Χρυσή Αυγή και στο Μελιγαλά: Επιτέθηκαν στο δήμαρχο, κατέλαβαν την ε
Δεν σταματούν να προκαλούν το κοινό αίσθημα μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς, αυτή τη φορά επιτέθηκαν με αχαρακτήριστε εκφράσεις σε πολιτικούς και τοπικούς αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα θύματα στην Πηγάδα του Μελιγαλά. Η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη από νωρίς κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το μνημόσυνο των θυμάτων της Πηγάδας με τα μέλη της Χρυσής Αυγής να δημιουργούν ένταση με τον δήμαρχο και φορείς της περιοχής αλλά και με μέλη εθνικιστικών οργανώσεων. Το ακροδεξιό κόμμα αμαύρωσε ακόμη μία εκδήλωση την οποία έχει περί πολλού και αναφέρει το ιστορικό γεγονός συχνά, ακόμη και μέσα στο ίδιο το Κοινοβούλιο, αρχικά με την ευθεία επίθεση προς το δήμαρχο της περιοχής και εν συνεχεία με τις απαράδεκτες εκφράσεις που χρησιμοποίησαν βουλευτές της για πολιτικούς και κόμματα.
«Μάχη» μεταξύ εθνικιστών Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε όταν μέλη της Χρυσής Αυγής κινήθηκαν απειλητικά προς άτομα από τη νεολαία του ΛΑΟΣ, φώναξαν συνθήματα κατά του Γιώργου Καρατζαφέρη και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν από την εκδήλωση. Το tharrosnews αναφέρει ότι προπηλάκισαν και χτύπησαν και ένα μέλος της νεολαίας. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και προς το τέλος του σόου τους όταν διαπληκτίστηκαν με μέλη άλλης εθνικιστικής οργάνωσης. Χυδαιότητες κατά δημάρχου και Βενιζέλου Το αποκορύφωμα ήρθε λίγη ώρα αργότερα όταν επιτέθηκαν στον δήμαρχο του Μελιγαλά, Φίλλιπο Μπάμη. Χαρακτηριστικά, τη στιγμή που ο δήμαρχος μίλησε για τον αγώνα κατά του ναζισμού, τα μέλη της Χρυσής Αυγής άρχισαν να αποδοκιμάζουν με τον Ηλία Παναγιώταρο να αρπάζει ένα μεγάφωνο και να τον αποκαλεί «καραγκιόζη», διαμαρτυρόμενος πως δεν άφησαν το κόμμα του να φτιάξει μνημείο στην περιοχή. Μάλιστα ο ίδιος, εκλεγμένο μέλος του Κοινοβουλίου γνωστό για τους τρόπους και τις «ευγενικές» του εκφράσεις του, δεν δίστασε να κινηθεί απειλητικά προς το βήμα και να αρπάξει το μικρόφωνο από τον δήμαρχο. Οταν ένας ηλικιωμένος από τους παρευρίσκοντες προσπάθησε να του πάρει το μικρόφωνο τον έσπρωξε και τον έστειλε στο «δι@@@ο». Μετά από αυτό το περιστατικό ο δήμαρχος, αλλά και η επιτροπή των θυμάτων του Μελιγαλά, αποχώρησαν από την εκδήλωση την οποία κατέλαβαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής για να τη μετατρέψουν σε δική τους «φιέστα». Στη συνέχει το λόγο πήρε ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος συνέχισε σε παραληρηματικό ύφος αποκαλώντας κόμματα και πολιτικούς «πρόδότες» και αναφέροντας ότι τη χώρα την κυβερνά η «προδοτική κομμουνιστική νεολαία», ενώ χαρακτήρισε τα θύματα της επίθεσης στο Πέραμα  «κοπρόσκυλα». Εστρεψε ακόμη τα βέλη του και προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, αποκαλώντας τον «παχύδερμο» και περηφανευόμενος πως όταν βρέθηκαν οι δυο τους πρόσωπο με πρόσωπο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «προσπαθούσε να μπει κάτω από το έδρανο, αλλά δεν χωρούσε». Σχολιάζοντας τη σημερινή επίθεση της Χρυσής Αυγής ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η σημερινή ανοίκεια επίθεση στον Μελιγαλά αποκαλύπτει ξεκάθαρα εκείνους που προσπαθούν με όποιον άθλιο τρόπο να εκμεταλλευτούν τη σημερινή κρίση της χώρας για να προωθήσουν τη δική τους εξουσία και συμφέροντα. Αυτό δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί στην Πελοπόννησο. Ο Μελιγαλάς, η Ιστορία και οι Νεκροί μας ανήκουν στην Πελοπόννησο και όχι σε κάποιους χρυσαυγίτες που περιφέρονται τον τραμπουκισμό τους λες κι η χώρα είναι γήπεδο και αυτοί χουλιγκάνοι. Οι αστυνομικές δυνάμεις και η δικαιοσύνη πρέπει να εγγυηθούν άμεσα την τήρηση του νομού προκειμένου να γίνει αντιληπτό ότι τα πρωτοπαλίκαρα της φακής δεν είναι πολίτες άλλης ανώτερης κατηγορίας από όλους εμάς τους υπόλοιπους. Η σημερινή περίπτωση είναι μια περίπτωση κοινής ποινικής βίας. Δεν παραδίδουμε την χώρα στα άκρα ούτε και θα την αφήσουμε έρμαια να την πάνε με τις μπάντες».
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου