Ετικέτες

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Σύλληψη Τούρκου ύποπτου για κατασκοπεία στην Αίγυπτο.



undefined
Έναν τούρκο πολίτη έχουν θέσει υπό κράτηση οι Αρχές της Αιγύπτου, με την υποψία της κατασκοπείας και της συνεργασίας με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, όπως μεταδίδει το κρατικό το πρακτορείο MENA.
Ο ύποπτος, ονόματι Ρασίτ Ογκούζ, 46 ετών, συνελήφθη στις 28 Αυγούστου στην πόλη Ισμαϊλίγια, βορειοδυτικά του Καΐρου, ενόσω έπαιρνε φωτογραφίες στρατιωτικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.


Σύμφωνα με το MENA, στελέχη της τουρκικής πρεσβείας έχουν επισκεφτεί τον Ογκούζ στο κρατητήριο και ασχολούνται με την υπόθεσή του.
Το περιστατικό ενδέχεται να επιδεινώσει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ του Καΐρου και της Άγκυρας, που είναι ιδιαίτερα κακές μετά την ανατροπή του ισλαμιστή αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στις 3 Ιουλίου.
Η Τουρκία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στη Αίγυπτο στις 15 Αυγούστου, έπειτα από την βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων των Αδελφών Μουσουλμάνων στα μέσα του μήνα. Ως απάντηση, η Αίγυπτος ανακάλεσε τον δικό της πρεσβευτή την ίδια ημέρα.
Ο τούρκος πρεσβευτής επέστρεψε στο Κάιρο στις αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο η Αίγυπτος δεν έχει προβεί σε παρόμοια κίνηση, αποσαφηνίζοντας πως δεν θα το κάνει έως ότου η Άγκυρα σταματήσει την «παρεμβολή» της.

Πηγή:  skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου