Ετικέτες

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Έδαφος της Αργεντινής τα Φόλκλαντς!

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Έδαφος της Αργεντινής τα Φόλκλαντς!


Η σκηνή που εκνεύρισε  του Βρετανούς είναι στο 0:39 όταν ο αθλητής κάνει step ups στο μνημείο των Βρετανών πεσόντων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph το Υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας κατηγορεί την Αργεντινή για ασέβεια λόγω ενός βίντεο το οποίο δείχνει αθλητές να εκπαιδεύονται για τους Ολυμπιακούς σ ‘ενα Βρετανικό πολεμικό μνημείο στα νησιά Φολκλαντ.
Η διαφήμιση μεταδόθηκε στην 30η επέτειο απο την βύθιση του πολεμικού πλοίου General Belgrano, οπου σκοτώθηκαν 323 στρατιώτες, σχεδόν οι μισοί απο τις 649 απώλειες της Αργεντινής, κατά την διάρκεια του πολέμου των Φόλκλαντς.


Η διαφήμιση δείχνει τον Φερνάντο Ζιλμπεργκ, ένα απ΄τα μέλη της ομάδας χόκει ανδρών της Αργεντινής  να τρέχει στους δρόμους του Στάνλευ στα πλαίσια της προετοιμασίας του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αφού ο Ζίλμπεργκ προσπεράσει την πιο δημοφιλή μπυραρία των Φολκλαντς, η διαφήμιση τελειώνει με το σλόγκαν  “ Για να ανταγωνιστούμε σε Αγγλικό έδαφος πρέπει να προπονηθούμε σε έδαφος της Αργεντινής.”
Το Αγγλικό Υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε την διαφήμιση ώς μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν και να πολιτικοποιήσουν τους αγώνες.
Ο Άγγλος Υπουργός εξωτερικών Γουιλιαμ Χειγκ χαρακτήρισε ττη διαφήμιση ώς πολιτικό κόλπο της Αργεντινής και τόνισε ότι δεν θα επηρεάσει την θέση της Βρετανίας στο ζήτημα των Φολκλαντς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου