Ετικέτες

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Κατατρώνε τα σωθικά του Πενταδακτύλου οι Τούρκοι

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Κατατρώνε τα σωθικά του Πενταδακτύλου οι Τούρκοι


ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΣ -ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ «ΣΙΓΜΑ»
ΕΙΚΟΝΕΣ αποκάλυψης κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός του «Σίγμα» στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο, όπου το όλο σκηνικό θυμίζει σεληνιακό τοπίο, με την περιβαλλοντική καταστροφή να είναι εκτός ορίων. Ο δημοσιογράφος του σταθμού Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και ο κινηματογραφιστής Πάμπος Χαραλάμπους βρέθηκαν χθες κατά μήκος του Πενταδακτύλου και κατέγραψαν συγκλονιστικές εικόνες, εικόνες που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους.


Ο Πενταδάκτυλος, το βουνό που συνδέθηκε με την ιστορία της Κύπρου και την πορεία της μέσα στον χρόνο, αργοσβήνει. Η παράνομη λατόμευση οργιάζει εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα η θρυλική οροσειρά να μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Πολλοί μύθοι και θρύλοι είναι συνδεδεμένοι με τα κάστρα, που δεσπόζουν στις κορυφές του βουνού. Ωστόσο, όσα δεν πέτυχε ο αδυσώπητος χρόνος, τα πετυχαίνει ο άνθρωπος και η κατοχή.

Φορτηγά πάνε και έρχονται με φρενήρεις ρυθμούς, ενώ οι μηχανές δουλεύουν ακατάπαυστα, τρώγοντας τα σωθικά του Πενταδακτύλου. Κόρνος, Κυπαρισσόβουνος, Προφήτης Ηλίας, Άγιος Ιλαρίωνας, Αλωνάγρα, Βουφαβέντο, Γιαηλάς, Παλαιά Βρύση, Όλυμπος και Καντάρα. Όλες οι βουνοκορφές, σιωπηλές, μη μπορώντας να αντισταθούν στο έγκλημα του Αττίλα, που συντελείται ατιμώρητο. Το περιβαλλοντικό έγκλημα ολοκληρώνεται στα δεκάδες παράνομα εργοστάσια που είναι διάσπαρτα κοντά στα λατομεία.

Δυστυχώς, συνένοχοι του εγκλήματος είναι και αρκετοί Ε/κ, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον Κανονισμό για την «Πράσινη Γραμμή» και αγοράζουν τα προϊόντα που παράγονται από τα σωθικά του σκλαβωμένου Πενταδακτύλου. Την όλη κατάσταση διακωμωδούν ακόμη και τουρκοκυπριακές οργανώσεις στα κατεχόμενα, οι οποίες δεν αποκλείουν στο μέλλον η Λευκωσία να έχει θέα τη θάλασσα της Κερύνειας.
http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου