Ετικέτες

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Για πολιτιστική γενοκτονία κατηγορεί την Κίνα ο Δαλάι Λάμα

Για πολιτιστική γενοκτονία κατηγορεί την Κίνα ο Δαλάι Λάμα



Ο πνευματικός ηγέτης των θιβετανών βουδιστών, δήλωσε σήμερα στο Τόκιο ότι η «πολιτιστική γενοκτονία» που διεξάγει η Κίνα στο Θιβέτ είναι η αιτία για το πρόσφατο κύμα αυτοπυρπολησεων Θιβετανών
.
“Διεξάγεται ένα είδος πολιτιστικής γενοκτονίας” στη Στέγη του Κόσμου, κατήγγειλε ο Δαλάι Λάμα σε συνέντευξη τύπου, αποδίδοντας το κύμα αυτοπυρπολήσεων στο γεγονός ότι «στη διάρκεια των 10 με 15 τελευταίων ετών, υπήρξαν πολύ αυστηροί Κινέζοι ηγέτες». Ένδεκα βουδιστές μοναχοί έχουν ακολουθήσει το παράδειγμα του νεαρού βουδιστή μοναχού, από τη μονή Κίρτι, που αυτοπυρπολήθηκε, διαμαρτυρόμενος για την θρησκευτικής καταπίεση στην Κίνα, ενώ άλλος ένας Θιβετανός εξόριστος στην Ινδία επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί την Παρασκευή μπροστά από την πρεσβεία της Κίνας στο Νέο Δελχί, όμως διασώθηκε από αστυνομικούς.

«Η κινεζική κομμουνιστική προπαγάνδα δίνει μια πολύ ροζ εικόνα της κατάστασης. Όμως στην πραγματικότητα ακόμη και οι Κινέζοι που επισκέπτονται το Θιβέτ έχουν όλοι την εντύπωση πως τα πράγματα είναι τρομερά”, εξήγησε ο Δαλάι Λάμα, προειδοποιώντας ότι το Θιβέτ βρίσκεται “σε απελπιστική κατάσταση”.
Ο 76χρονος πνευματικός ηγέτης των θιβετανών βουδιστών, βραβεύθηκε το 1989 με το Νόμπελ Ειρήνης και ζει εξόριστος στη Νταραμσάλα της Ινδίας μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα εξέγερσης των Θιβετιανών το 1959, με αίτημα την αυτονομία του Θιβέτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου