Ετικέτες

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ερντογάν: «Τον στρίμωξαν για τα καλά τον Παπανδρέου οι Ευρωπαίοι»


Ερντογάν: «Τον στρίμωξαν για τα καλά τον Παπανδρέου οι Ευρωπαίοι»

Ενρτογάν: “Σε περίπτωση που παραιτηθεί (Παπανδρέου) θα αρχίσει ένα πιο δύσκολο χρονοδιάγραμμα”!

Και ενώ όλα τα βλέμματα από τα διεθνή μέσα είναι στραμμένα στην Ελλάδα και στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως προς τη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί στις Κάννες:
«Στρίμωξαν για τα καλά τον Παπανδρέου και ο Παπανδρέου βλέποντας ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος παραιτήθηκε από το δημοψήφισμα».
Έτσι, ο τουρκικός κυριακάτικος τύπος σήμερα αναφέρεται στις διεργασίες που γίνονται στην Ελλάδα για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ευρύτερης αποδοχής.
Hurriyet: Μέρκελ – Σαρκοζί ανέτρεψαν το δημοψήφισμα
Η Hurriyet αναφέρεται σε δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού στους δημοσιογράφους μέσα στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος κατά την επιστροφή από τις επισκέψεις του στην Γερμανία και Γαλλία. Ο γενικός διευθυντής της Εκδοσης, Ενις Μπερμπέρογλου, σε σχετικό δημοσίευμα μεταξύ άλλων γράφει ότι, ο κ. Ερντογάν, απαντώντας στην ερώτηση «Με ποιές εντυπώσεις επιστρέφετε από την Σύνοδο των G20; Η Ευρώπη να μπορέσει να σώσει τον εαυτό της;»,  μεταξύ άλλων απάντησε:
«Τόσο την πρώτη μέρα όσο και την δεύτερη μέρα βαρύτητα στην ημερήσια διάταξη είχε δοθεί στην Ελλάδα. Επικρατούσε σοβαρή ενόχληση στους ευρωπαίους ηγέτες επειδή δεν υπήρξε προσαρμογή στις αποφάσεις που είχαν ληφθεί στην Σύνοδο που είχαν πραγματοποιήσει στις 27 Οκτωβρίου, διότι το θέμα του δημοψηφίσματος αποτέλεσε για αυτούς μια συμπεριφορά ότι δεν υπήρξε απέναντί τους μια ειλικρινής στάση . Για αυτό από την μία πλευρά ήταν ενοχλημένοι και από την άλλη θύμωναν με τον Παπανδρέου».
«Βέβαια η συνάντηση που έγινε ανάμεσα σε Μέρκελ – Σαρκοζί -Παπανδρέου στις Κάννες ήταν μια έκτακτη συνάντηση. Σε αυτήν  την συνάντηση στρίμωξαν τον Παπανδρέου για τα καλά και ο Παπανδρέου βλέποντας ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος παραιτήθηκε από το δημοψήφισμα. Ο Παπανδρέου ήδη ανακοίνωσε ότι δεν θα παραιτηθεί. Σε περίπτωση που γίνει αυτό θα αρχίσει ένα πιο δύσκολο χρονοδιάγραμμα», συμπέρανε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου