Ετικέτες

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα στο ΥΠΑΜ… - Αντικαθιστούν τα ληγμένα κράνη στην Εθνική Φρουρά


Το πάθημα δεν έγινε μάθημα στο ΥΠΑΜ… - Αντικαθιστούν τα ληγμένα κράνη στην Εθνική Φρουρά

>> Κάποιοι «αρμόδιοι» σκέπτονται σοβαρά να απορρίψουν τα ισραηλινά κράνη λόγω ελαφρώς υψηλότερης τιμής. Ταυτόχρονα το ΥΠΑΜ, προσανατολίζεται στο να επιλέξει κράνη για την ασφάλεια των στρατιωτών της Εθνικής Φρουράς, που κατασκευάζονται στην Ινδία(!) με κύριο δεδομένο ότι αυτά είναι τα φτηνότερα.


Άρχισαν επιτέλους οι διαδικασίες για να προμηθευτεί η Εθνική Φρουρά με σύγχρονα κράνη τύπου ΚΕΒΛΑΡ, σε αντικατάσταση των κρανών ιδίου τύπου των οποίων το όριο ζωής έχει παρέλθει. Ήδη το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ έχουν προχωρήσει στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια 2.000 κρανών και μελετούν τις προσφορές που έχουν παραληφθεί στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας.

Τα ληγμένα κράνη
Τις αποκαλύψεις της «ΜΑΧΗΣ» σχετικά με τα επικίνδυνα κράνη ΚΕΒΛΑΡ που χρησιμοποιεί η Εθνική Φρουρά των οποίων έχει λήξει το όριο ζωής και ως εκ τούτου, δεν παρέχουν καμία ασφάλεια στους στρατιώτες μας, το Υπουργείο Άμυνας αποπειράθηκε αρχικά να διαψεύσει. Στην προσπάθεια του ΥΠΑΜ να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και μετά την παρουσίαση των αδιάψευστων στοιχείων που είχε δημοσιοποιήσει «Η ΜΑΧΗ», έκανε λόγο για «ειδική» μπογιά που χρησιμοποιείται για την επέκταση του ορίου ζωής των κρανών και διέταξε την άμεση βαφή τους!
Επειδή βέβαια, καμία «ειδική» μπογιά δεν μπορεί να επεκτείνει το όριο ζωής του υλικού μετά την λήξη του, το ΥΠΑΜ αποφάσισε να αρχίσει διαδικασίες για σταδιακή αντικατάσταση όλων των ληγμένων κρανών του στρατεύματος.
Αν και το γεγονός αυτό, από μόνο του αποτελεί περίτρανη απόδειξη για την ορθότητα των δημοσιευμάτων μας , φαίνεται ότι κάποιοι στο ΥΠΑΜ και στο ΓΕΕΦ δε βάζουν μυαλό και συνεχίζουν να παίζουν με την ασφάλεια του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς και των παιδιών που υπηρετούν την Πατρίδα ως κληρωτοί στρατιώτες.

Τα καινούργια κράνη
Αποκλειστικές πληροφορίες της «ΜΑΧΗΣ» αποκαλύπτουν ότι στο διαγωνισμό για προμήθεια κρανών τύπου ΚΕΒΛΑΡ συμμετέχουν μεταξύ άλλων, μια ισραηλινή και μία ινδική εταιρεία. Πηγές μέσα από το ΥΠΑΜ ανέφεραν στη «ΜΑΧΗ» ότι η ισραηλινή εταιρεία είναι κορυφαία στο τομέα κατασκευής κρανών και ειδών αντιβαλλιστικής προστασίας, ενώ παράλληλα τόνισαν ότι τα κράνη της έχουν δοκιμαστεί με μεγάλη επιτυχία από τον ισραηλινό στρατό στα πεδία των μαχών. Παρά ταύτα, κάποιοι «αρμόδιοι» σκέπτονται σοβαρά να απορρίψουν τα ισραηλινά κράνη λόγω ελαφρώς υψηλότερης τιμής. Ταυτόχρονα το ΥΠΑΜ, προσανατολίζεται στο να επιλέξει κράνη για την ασφάλεια των στρατιωτών της Εθνικής Φρουράς, που κατασκευάζονται στην Ινδία(!) με κύριο δεδομένο ότι αυτά είναι τα φτηνότερα.
Οι ίδιοι στρατιωτικοί κύκλοι, ανέφεραν ενδεικτικά αλλά και με νόημα στη «ΜΑΧΗ» πως δε χωράει αμφιβολία ότι «ότι πληρώνεις, παίρνεις» και ότι συνήθως το φτηνό είναι τελικά πιο ακριβό, ειδικά όταν αφορά στην ασφάλεια ανθρώπων, η οποία πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη και υψίστης σημασίας. Υλικά όπως τα κράνη, που αφορούν τη σωματική ακεραιότητα των στρατευμένων παιδιών μας, δεν είναι δυνατόν να αγοράζονται με μόνο κριτήριο την χαμηλότερη τιμή. Το κριτήριο, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, πρέπει να είναι η υψηλή ποιότητα και η προηγούμενη δοκιμή και χρήση τους σε πραγματικές συνθήκες, ώστε να εγγυώνται ότι στην δύσκολη στιγμή θα συμπεριφερθούν με τον τρόπο για τον οποίο έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί.

Το ΥΠΑΜ δεν βάζει μυαλό
Το ΥΠΑΜ έχει σήμερα τη δυνατότητα να αντικαταστήσει τα ληγμένα κράνη της Εθνικής Φρουράς, των οποίων την ύπαρξη επίμονα αρνείτο για αρκετό καιρό, με κράνη τα οποία να παρέχουν πραγματική ασφάλεια στους χρήστες τους. Αντί αυτού, φαίνεται να επιλέγει, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της «ΜΑΧΗΣ», να προμηθευτεί φθηνότερα κράνη και όχι απαραίτητα και τα καλύτερα.
Όπως ανέφεραν οι ίδιες στρατιωτικές πηγές, η ανοχή σε παιγνίδια με την ασφάλεια των παιδιών μας, πρέπει να είναι μηδενική. Κανείς αρμόδιος» του ΥΠΑΜ και του ΓΕΕΦ δε δικαιούται να υποβαθμίζει την έννοια της ασφάλειας. Εξάλλου η μυρωδιά της καμένης σάρκας από την Ναυτική Βάση στο Μαρί ακόμη δεν έχει φύγει από την μύτη μας…
http://maxhnews.com/content/7829

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου