Ετικέτες

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Η Ρωσία δεν παρέδωσε Mig-31 στη Συρία


mig 31
“Η Ρωσία δεν προτίθεται να παραδώσει τα καταδιωκτικά MiG-31 σε μια χώρα που σπαράσσεται από τον πόλεμο, όπως είναι η Συρία”.
Αυτό δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ρωσικής εταιρείας αεροσκαφών MiG, Σεργκέι Κορότκοφ, αναφορικά με τις πρόσφατες φήμες ότι η Ρωσία θα στέλνει  τα υπερηχητικά MiG-31 στη Συρία.

«Δεν έχουμε στείλει τα MiG-31 στη Συρία και δεν έχουμε καμία πρόθεση να επιτείνουμε την εμπόλεμη κατάσταση», είπε ο Κορότκοφ.
Τη Δευτέρα 17 Αυγούστου, ανεπιβεβαίωτες πηγές ανέφεραν ότι έξι ρωσικά MiG-31, προσγειώθηκαν στη Συρία, στο πλαίσιο της συμφωνίας για όπλα, η οποία φέρεται να υπογράφηκε το 2007.
Μάλιστα δημοσίευμα έγραφε ότι τα αεροπλάνα προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση’ Μέσα’ στα περίχωρα της Δαμασκού.
Η δημοσίευση έγινε από τούρκικο πρακτορείο που ισχυρίστηκε ότι η παράδοση αντανακλά την πρόθεση της Ρωσίας να βοηθήσει τη Δαμασκό στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας του ‘ισλαμικού κράτους’.
Τα MiG-31 είναι σχεδιασμένα να ανιχνεύουν και να καταστρέφουν αερομεταφερόμενους στόχους σε εξαιρετικά χαμηλά, μεσαία και μεγάλα υψόμετρα, μέρα και νύχτα και κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες, σημειώνει το ρώσικο δημοσίευμα.
http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου