Ετικέτες

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Η γερμανική «κίτρινη» Bild και το τουρκικό χρήμα πίσω από αυτή!

Η γερμανική «κίτρινη» Bild και το τουρκικό χρήμα πίσω από αυτή!

Posted by Cassandra στο Αυγούστου 6, 2015
bild

Η «διάσημη» και για πολλά ελληνικά ΜΜΕ σημείο αναφοράς γερμανική εφημερίδα Bild μετά τα γεγονότα στην Τουρκία με τις επιθέσεις των Κούρδων ενάντια στην τουρκική πολιτική στήριξης των ισλαμιστών ξεκίνησε αγώνα για να «αποκαλύψει» και πάλι την αλήθεια.

Έτσι σε μια προσπάθεια για να μην χαθεί ούτε μία τουρκική λίρα από τον τουρισμό στην Τουρκία αλλά μάλλον να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από την τσέπη της κίτρινης εφημερίδας ξεκίνησε εκστρατεία ενίσχυσης του αισθήματος ασφαλείας στους τουρίστες.

Ασφαλείς για τους τουρίστες είναι οι ακτές της Τουρκίας, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγιερ, ο οποίος επισημαίνει ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ.

«Θα μπορούσα να το φανταστώ», απαντά ο Σταϊνμάγιερ ερωτηθείς από την εφημερίδα Bild, εάν θα μπορούσε να σκεφτεί διακοπές στην Τουρκία, παρά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

«Η κατάσταση σε σχέση με την ασφάλεια είναι κρίσιμη στις συνοριακές περιοχές με την Συρία και το Ιράκ, όχι στις κλασικές περιοχές διακοπών της Τουρκίας. Πολλοί εκ των συνεργατών μου και ένας εκ των υφυπουργών μου κάνουν αυτή τη στιγμή διακοπές στην Τουρκία», πρόσθεσε.

Βέβαια η εμπλοκή ακόμα και του Γερμανού ΥΠΕΞ δείχνει την… αγωνία για τα κεφάλαια του Τούρκου επιχειρηματία που τυχαίνει να είναι και μεγαλομέτοχος στην Bild.

Η «Bild» ανήκει στον όμιλο Axel Springer. Ανάμεσα στις διάφορες επενδυτικές κινήσεις του, ο γερμανικός κολοσσός έχει αγοράσει και το 10% του τουρκικού ομίλουDogan Yayin Holding, που δραστηριοποιείται έντονα στα ΜΜΕ και τον τουρισμό. Ο εν λόγω όμιλος εκδίδει μεγάλες εφημερίδες, όπως την «Hurriyet», τη «Radikal» και την αθλητική «Fanatik», με τεράστια δύναμη παρέμβασης στην τουρκική κοινή γνώμη.

Η «Bild», εξάλλου, το 2011-2012 αναδείκνυε ως ιδανικό προορισμό για ξένες επενδύσεις την Τουρκία με σειρά δημοσιευμάτων – διόλου τυχαίο, αν αναλογιστούμε τους στενούς δεσμούς που έχει αναπτύξει με τη γειτονική χώρα.

Οι δηλώσεις προτροπής που φιλοξενούσε από αξιωματούχους για τις ευκαιρίες επενδύσεων στην Τουρκία («Η Τουρκία είναι μια χώρα με μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης και ταυτόχρονα είναι το εφαλτήριο για τη διείσδυση στον αραβικό χώρο») ήταν τόσο συχνές όσο και οι δηλώσεις για την Ελλάδα, που κατά την «Bild» δεν αξίζει να βρίσκεται στην Ευρωζώνη και είναι μια επικίνδυνη χώρα για τους τουρίστες.

[propaganda.net.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου