Ετικέτες

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΑΛΕΞΗ, ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ...


Αιφνιδιασμό σε όλο τον κόσμο προκάλεσε η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αποφανθεί ο λαός για το επόμενο βήμα της διαπραγμάτευσης.
Είχα γράψει στις 6 Μαϊου 2015: Τα δημοψηφίσματα στην Ευρώπη θεωρούνται του διαβόλου πράγματα γιατί περιγράφουν με ακρίβεια τι ακριβώς θέλει ο λαός που ερωτάται.
Στο ίδιο κείμενο είχα προτείνει το δημοψήφισμα και όχι τις εκλογές.
Κανένας τους δεν το περίμενε αυτό από τον Αλέξη, αν και θα έπρεπε.
Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ, Γαλλία, Γερμανία και "λοιποί συγγενείς", η γνωστή παρέα της ευρωλυκοφωλιάς, κρατούν σιγή ιχθύως αν και από τα ξημερώματα κάνει βόλτα στα δήθεν δημοσιογραφικά sites ότι οι θεσμοί θα αποσύρουν την πρόταση που έχουν στο τραπέζι(take it or leave it ) ώστε οι να μην έχουμε για τo τι να ψηφίσουμε.
Αυτό και μόνο αποδεικνύει ήττα των ευρωπαϊκών μαριονετών.
Θα πάρουν πίσω την πρόταση και θα κάνουν μια νέα. Την πρόταση των 12 δις που υποτίθεται ήταν αναγκαστική και εκβιαστική για εμάς. Αυτήν την πρόταση θα πάρουν πίσω τα ευρωλαμόγια...
Το ποια θα είναι η επόμενη πρότασή τους θα το μάθουμε πολύ σύντομα, αν πραγματικά θέλουν την Ευρωζώνη όπως είναι σήμερα.
Αν πάλι οι φωστήρες της Ευρώπης έχουν αποφασίσει Ευρωζώνη χωρίς Ελλάδα τότε το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά και για ό,τι και να συμβεί θα έχουν ΑΥΤΟΙ την ευθύνη. 
Το τι θα δείξει το δημοψηφισμα, με τόσους ραγιάδες και φοβισμένους Έλληνες, ένας θεός ξέρει.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπενθυμίζουμε στους Ευρωπαίους πολίτες την έννοια της δημοκρατίας μιας και στην Ευρώπη πλέον κυριαρχεί και κυβερνάει η τραπεζοκρατία της επιειρηματικής ελίτ, η ολιγαρχία δηλαδή.
Αλέξη ακόμα σου έχω εμπιστοσύνη.
Μόνο μια συμβουλή: Μίλα στον ελληνικό λαό για την Ισλανδία και κάντο τώρα, πριν το δημοψήφισμα.
Εξήφησε ότι το πείραμα που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, το ξεκίνησαν από την Ισλανδία.
Οι Ισλανδοί στα δημοψηφίσματα που διεξήγαγαν είπαν το πρώτο βροντερό ΟΧΙ στα σχέδια της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας των τραπεζών και έδειξαν το δρόμο και στους υπόλοιπους λαζούς της Ευρώπης.
Άλλο αν εμείς ζούσαμε στο συννεφάκι του "λεφτά υπάρχουν" και είμασταν, ακόμη και σήμερα, κολλημένοι στο πελατειακό κράτος που χρεοκόπησε τη χώρα.
Αλέξη μίλα στο λαό για την Ισλανδία...

Οι αναρτήσεις του blog μου για την Ισλανδία:


by ago


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου