Ετικέτες

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015



π. Χ.
648

Λαμβάνει χώρα η πρώτη καταγεγραμμένη από τους αρχαίους Έλληνες έκλειψη Ηλίου.
μ. Χ.
1941

Η ναζιστική Γερμανία επιτίθεται στην Ελλάδα και ακολουθεί η μάχη των Οχυρών του Ρούπελ. Την ίδια μέρα, η Λουφτβάφε βομβαρδίζει το λιμάνι του Πειραιά, με αποτέλεσμα να βυθιστούν 73 πλοία και 25 αλιευτικά.
1957

Ιδρύεται η Ολυμπιακή Αεροπορία, από τονΑριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος εξαγόρασε την κρατική ΤΑΕ.
1960

Πραγματική σύρραξη σημειώνεται στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας της ΕΔΑ κατά της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Κυβερνητικοί βουλευτές της ΕΡΕαποκαλούν τους συναδέλφους τους της κομμουνιστογενούς ΕΔΑ «Βούλγαρους» και αυτοί ανταποδίδουν αποκαλώντας τους «ταγματασφαλίτες». Οι πιο θερμόαιμοι από τους βουλευτές των δύο παρατάξεων συμπλέκονται και χρειάζεται η συνδρομή της Χωροφυλακής για να επιβληθεί η τάξη.
1974

Διεξάγεται ο 19ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision στη Μ. Βρετανία. Νικητής αναδεικνύεται για λογαριασμό της Σουηδίας το συγκρότημα των ΑBBA με τη σύνθεση Waterloo. Στο διαγωνισμό συμμετέχει για πρώτη φορά και η χώρα μας, με το τραγούδι των Γιώργου Κατσαρού / Πυθαγόρα Κρασί, θάλασσα και τ' αγόρι μου, το οποίο με ερμηνεύτρια τη Μαρινέλλα καταλαμβάνει την 11η θέση.
1980

Κυκλοφορεί για πρώτη φορά ένα κομμάτι από αυτοκόλλητο κίτρινο χαρτί, το Post-It.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/0604#ixzz3WXnTPBQd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου