Ετικέτες

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Τα πιο δηλητηριώδη ζώα στον κόσμο.


Μερικά από τα παρακάτω ζώα φαίνονται τρομακτικά, κάποια φαίνονται αθώα. Μερικά είναι μεγάλα και μερικά είναι πολύ μικρά. Μερικά είναι αρπακτικά και άλλα είναι ειρηνικά. Όλα τους όμως έχουν ένα κοινό χαρακτηρηστικό – είναι τα πιο δηλητηριώδη στον κόσμο και θα είναι η χειρότερη μέρα της ζωής σας εάν γίνετε θύμα τους.  Είναι σπάνια, ζουν σε μακρινά μέρη, αλλά…….

Το λεγόμενο «ψάρι-μπαλόνι» ή «ψάρι-φούσκα» (Puffer fish)
Είναι ένα είδος της τροπικής οικογένειας Tetraodontidae το οποίο έχει εισβάλει δυναμικά στα νερά της Κύπρου και της Τουρκίας. Όπως υποδηλώνει το όνομά του το ψάρι αυτό φουσκώνει και γίνεται στρογγυλό σαν μπαλόνι και η παρουσία του δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Ανήκει στο ίδιο γένος με τα ψάρια που χρησιμοποιούνται στα ιαπωνικά εδέσματα και τα εντόσθιά του είναι δηλητηριώδη: αν η τοξική ουσία περάσει από τα εντόσθια στη σάρκα του, μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνο ή και θανατηφόρο.
10 most poisonous animals
Ο βάτραχο-βέλος
Αν και σε μέγεθος φτάνει το πολύ τα πέντε εκατοστά, αυτό το βατράχι έχει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει 10 ενήλικους ανθρώπους ή 20.000 ποντίκια. Μόνο 2 μικρογραμμάρια της θανατηφόρας νευροτοξίνης (όσο το κεφάλι μιας καρφίτσας) είναι ικανή να σκοτώσει έναν άνθρωπο ή άλλα μεγάλα θηλαστικά.  Οι βάτραχοι αυτοί ζουν στην Κεντρική και Νότια Αμερική και ονομάζονται «βέλη» επειδή τα χρησιμοποιούσαν οι Ινδιάνοι για να βάζουν δηλητήριο στα βελάκια τους.
10 most poisonous animals
Άγριο φίδι (taipan)
Το δηλητήριο του ταϊπάν είναι πιο τοξικό από οποιοδήποτε άλλο δηλητηριώδες ερπετό στον κόσμο. Οι ερπετολόγοι το αποκαλούν «άγριο φίδι» καθώς μια σταγόνα από το δηλητήριό του μπορεί να σκοτώσει δεκάδες ανθρώπους και πάνω από 250.000 ποντίκια. Τ
ο δηλητήριό του αποτελείται από μια νευροτοξίνη που «χτυπά» τον εγκέφαλο. Ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι ότι μπλοκάρει την αποστολή μηνυμάτων από και προς τον εγκέφαλο, τα ζωτικά όργανα, τους πνεύμονες, την καρδιά και τους μυς.
10 most poisonous animals
Η Βραζιλιάνικη περιπλανώμενη αράχνη
Η αράχνη, που ονομάζεται επίσης ένοπλη αράχνη ή αράχνη μπανάνα, ανήκει στο γένος Phoneutria, που σημαίνει «Φόνισσα» στα ελληνικά. Και δεν είναι να απορεί κανείς γιατί  είναι από τις πιο δηλητηριώδεις αράχνες στη Γη. Το δάγκωμα της μπορεί να είναι θανατηφόρο για τον άνθρωπο, ιδιαίτερα τα παιδιά,
10 most poisonous animals
Το πετρόψαρο
Ο τραυματισμός από το «πάτημα» πάνω σε αχινό πρέπει να μοιάζει με… χάδι, συγκριτικά με εκείνον που δύναται να προκαλέσει το πετρόψαρο. Γι αυτό το τελευταίο θεωρείται ως ένα από τα πιο επικίνδυνα πλάσματα της θάλασσας, και όχι άδικα… αν αναλογιστεί κανείς ότι ορισμένα θύματά του εκλιπαρούν τους γιατρούς να τους κόψουν το πόδι προκειμένου να λυτρωθούν από τον πόνο!
10 most poisonous animals
Ο κίτρινος σκορπιός
Ο κίτρινος σκορπιός με τις λεπτές δαγκάνες (Mesobuthus gibbosus) θεωρείται από τους μελετητές ως ο πιο δηλητηριώδης από όλους τους σκορπιούς.
10 most poisonous animals
Το σαλιγκάρι κώνος Με ένα αισθητήριο όργανο (osphradium) αντιλαμβάνονται την παρουσία του θηράματος, χωρίς να το βλέπουν. Χρησιμοποιούν ένα δηλητηριώδες καμάκι για να συλλάβουν την κινούμενη λεία τους, κυρίως ψάρια. Το δηλητήριο παραλύειτα μικρά ψάρια σχεδόν αμέσως. Τα μεγάλα είδη του σαλιγκαριού-κώνος έχουν τόσο ισχυρό δηλητήριο που μπορεί να σκοτώσουν άνθρωπο.
10 most poisonous animals
Χταπόδι με μπλε δαχτυλίδια
Το συγκεκριμένο χταπόδι ζει στους καοραλλιογενείς υφάλους του Ειρηνικού και Ινδικού ωκεανού και μεταφέρει αρκετό δηλητήριο (τετροδοτοξίνη) στα πλοκάμια του, ικανό να σκοτώσει μέχρι και 26 ανθρώπους μέσα σε μερικά λεπτά! Αξίζει να σημειώσουμε ότι το δηλητήριο που διαθέτει παραλύει το αναπνευστικό σύστημα, ενώ αντίδοτο δεν υπάρχει.

10 most poisonous animals
Η βασιλική Κόμπρα
Είναι από τα φοβερότερα δηλητηριώδη (ιοβόλα) φίδια της γης. Τα δαγκώματα των φιδιών αυτών είναι θανατηφόρα αν δεν έχει γίνει προηγουμένως σχετικό αντι-ιοβόλο εμβόλιο. Πολλές εκατοντάδες ανθρώπων φέρεται να πεθαίνουν ετησίως από αυτά τα φίδια.
10 most poisonous animals
Η κυβομέδουσα
Οι κυβομέδουσες είναι γνωστές για το υπερβολικά δυνατό δηλητήριο που παράγεται από μερικά είδη. Είναι ανάμεσα στα πιο δηλητηριώδη πλάσματα σε ολόκληρο τον κόσμο και διαθέτει έναν από τους πιο γρήγορους μηχανισμούς θανάτου στο ζωικό βασίλειο. Ο απίστευτος μηχανισμός εκτίναξης πολλαπλών κεντριών, είναι το μυστικό όπλο αυτής της τόσο επικίνδυνης μέδουσας.
10 most poisonous animals

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου