Ετικέτες

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

«Σαρώνει» τα σχολεία της χώρας ο Μανώλης Σφακιανάκης – Μπράβο και πάλι μπράβο!


ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημερίδα στην Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργάνωσε σήμερα (26-2-2015), στην Εράσμειο Ελληνογερμανική σχολή, ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Η ημερίδα απευθυνόταν σε μαθητές της Δ΄, Ε” και ΣΤ” τάξης του Δημοτικού σχολείου, που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους διαχείρισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Βασικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης, ενώ συμμετείχαν και εξειδικευμένοι αξιωματικοί.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της ημερίδας ήταν οι εξής:

· Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
· Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.
· Διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.
· Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.
· Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Στόχος ήταν η προβολή της νέας καινοτόμου εφαρμογής CYBERKID παράλληλα με τις δραστηριότητες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας, καθώς και η ενημέρωση των μαθητών και των γονέων για το ηλεκτρονικό έγκλημα και την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου