Ετικέτες

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Δανία: Ελεύθεροι χρηματοδότες του PKK …τουρκική οργή


Εξηγήσεις από τη Δανία ζητά η Τουρκία σχετικά με την απελευθέρωση από τις αρχές της χώρας, κατόπιν δικαστικής απόφασης, 10 ατόμων που κατηγορήθηκαν για χρηματοδότηση του ΡΚΚ.
«Ο οικονομικός πόλεμος κατά της τρομοκρατίας είναιδιεθνής υποχρέωση κάθε χώρας, της Δανίας περιλαμβανομένης. Κατά συνέπεια θα ζητήσουμε εξηγήσεις για τη δικαστική απόφαση, με την οποία απελευθερώθηκαν οι χρηματοδότες του ΡΚΚ.

»Επίσης, θα ζητήσουμε τον φάκελο της υπόθεσης από τις δικαστικές αρχές της χώρας», αναφέρει, σε μια ασύλληπτη για τη θρασύτητά της ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο προφανώς δεν έχει καν ακουστά ότι μια χώρα δεν έχει το δικαίωμα να αναμιγνύεται τόσο «άτσαλα» στις εσωτερικές υποθέσεις μιας άλλης!

Και φυσικά, δεν μπορεί να «απαιτεί» φακέλους δικαστικών υποθέσεων γιατί μια απόφαση δεν της αρέσει. Αλλά τι να περιμένει κανείς από τους απίθανους Τούρκους επισήμους του Ερντογάν και του Νταβούτογλου!

Επικαλούνται επιλεκτικά το διεθνές δίκαιο, γιατί χρηματοδοτήθηκε το ΡΚΚ, τη στιγμή που οι ίδιοι δίνουν στο Ισλαμικό Κράτος, καθημερινά, 1-3 εκατ. δολάρια, κάνοντας τα στραβά μάτια σε όσους αγοράζουν πετρέλαιο από τους ισλαμιστές, για να μην αναφερθούμε στην ευρύτερη υποστήριξη που τους παρέχεται, ενώ στην περίπτωση της Αλ Νούσρα, ήταν σα να βρίσκονται… στο σπίτι τους.

Η αντίδραση των Δανών αναμένεται βέβαια με μεγάλο ενδιαφέρον.

DEFENCEPOINT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου