Ετικέτες

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Στο μικροσκόπιο η JP Morgan



Σε διαδικασία ποινικής έρευνας προκειμένου να ερευνηθεί αν διέπραξε χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος ανακοίνωσε ότι υπόκειται η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα JP Morgan Chase. Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι η έρευνα διεξάγεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης και άλλες ρυθμιστικές αρχές και πρόσθεσε ότι οι ζημιές για τις νομικές διαδικασίες θα μπορούσαν να φτάσουν τα 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η τράπεζα είπε ότι συνεργάζεται στις έρευνες και βρίσκεται σε συζητήσεις με τις αρχές του υπουργείου Δικαιοσύνης και διάφορες άλλες ρυθμιστικές αρχές. Ωστόσο πρόσθεσε πως «δεν υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι αυτές οι συζητήσεις θα καταλήξουν σε συμβιβασμό».
Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια ρυθμιστική αρχή στον κόσμο, εξετάζει το ενδεχόμενο ποινικής δίωξης εναντίον ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.
Πέρυσι η JP Morgan Chase συμφώνησε σε διακανονισμό ύψους 13 δισ. δολαρίων με τις αμερικανικές Αρχές για παραπλάνηση επενδυτών κατά την περίοδο της φούσκας με τα στεγαστικά δάνεια.
Ένας αριθμός άλλων τραπεζών, μεταξύ των οποίων η HSBC, η RBS και η Barclays πρόσφατα έβαλαν στην άκρη ποσά για να καλύψουν παρόμοιες έρευνες ενώ διεθνείς πιστωτές όπως η Citigroup και η UBS επίσης βρίσκονται υπό έρευνα για καταγγελίες νοθείας στις συναλλαγματικές ισοτιμίες.
www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου