Ετικέτες

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Αερομαχία 6 δισ. ευρώ


Η «αερομαχία» των 6 δισ. για τον έλεγχο της εγχώριας αγοράς. Η «ενηλικίωση» της Aegean και τα οφέλη για τον τουρισμό και το αεροδρόμιο της Αθήνας. Οι επτά παίκτες που κυριαρχούν στην περιοχή. Ο γεωπολιτικός ρόλος της Turkish Airlines.
Διαστάσεις πολλαπλού στοιχήματος πολλών δισ. ευρώ για την εθνική οικονομία, με προεκτάσεις στη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, προσλαμβάνει η αεροπορική σύνδεση της χώρας με το εξωτερικό και ο έλεγχος της ταξιδιωτικής κίνησης που κατευθύνεται στη χώρα μας ή διέρχεται από εναέριο χώρο της.

Στοίχημα το οποίο, μεταξύ άλλων, συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού σε νέες αγορές τα επόμενα χρόνια και την αναβάθμιση του ρόλου του αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας αλλά και βασικών περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Θέματα που συναρτώνται ευθέως με τον έλεγχο της ελληνικής αγοράς αερομεταφορών και το ειδικό βάρος της μοναδικής ισχυρής ελληνικής αεροπορικής εταιρείας Aegean Airlines ΑΡΑΙΓ -2,16%, μετά την συγχώνευσή της (πριν ένα χρόνο) με την Olympic Air.
Η δυνατότητα του ελληνικού τουρισμού να επεκταθεί σε παραδοσιακές και να διεισδύσει σε νέες αγορές, δυναμικές, δυναμικά ανερχόμενες, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πολιτική αερομεταφορών της χώρας και τις αεροπορικές συνδέσεις.
Στην Ελλάδα, ωστόσο, η εθνική πολιτική αερομεταφορών παραμένει ζητούμενο. Σε αντίθεση με χώρες όπως η Γερμανία, η Μεγ. Βρετανία στις οποίες η ύπαρξη ισχυρών αεροπορικών εταιρειών αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας τους και ταυτόχρονα μέσο άσκησης εξωτερικής πολιτικής.
Για περισσότερα πατήστε Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου