Ετικέτες

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Στα χέρια της σερβικής αστυνομίας το «drone του σκανδάλου»






Το drone που έφερε την σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας», με το Κόσοβο, πάνω από το γρασίδι στον αγώνα Σερβίας Αλβανίας και παγετό στις διμερείς σχέσεις εντοπίστηκε από την σερβική αστυνομία και θα εξεταστεί για να βρεθούν οι υπαίτιοι. 

Το περιστατικό έχει καλλιεργήσει κλίμα έντασης, με αναφορές για περιστατικά με υπόβαθρο εθνοτικής εχθρότητας να φτάνουν, δύο ημέρες μετά, ακόμη στα ΜΜΕ.

Την Πέμπτη, ο αρχηγός της σερβικής αστυνομίας Νεμπόισα Στεφάνοβιτς ανέφερε ότι το drone βρέθηκε. Η μικρή συσκευή τελευταία φορά φάνηκε στα πλάνα από το στάδιο στα χέρια οπαδού της Σερβίας που το απομάκρυνε από τον αγωνιστικό χώρο.

Την συσκευή, από την οποία κρεμόταν η σημαία που προκάλεσε την αγανάκτηση των Σέρβων, είχε κατεβάσει -τραβώντας τη σημαία- ο Σέρβος Στέφαν Μίτροβιτς, προκαλώντας επέμβαση των παικτών της Αλβανίας. Τότε ξεκίνησαν τα έκτροπα.

Η αστυνομία ανέφερε ότι θα εξεταστούν στοιχεία στην συσκευή που μπορεί να δείξουν τον ιδιοκτήτη ή τον «ενοικιαστή» του και τον χειριστή.

Αναφορές στα σερβικά ΜΜΕ ήθελαν το τηλεχειριστήριο να είχε βρεθεί στον αδερφό του αλβανού πρωθυπουργού, ο οποίος και παρακολουθούσε τον αγώνα στο στάδιο. Ο ίδιος ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες, οι οποίοι και είχαν αφεθεί γρήγορα ελεύθερα πριν αναχωρήσουν για τα Τίρανα.

Το Βελιγράδι προχώρησε σε σκληρό διάβημα διαμαρτυρίας, στο οποίο τόνιζε μεταξύ άλλων την πεποίθησή του πως τέτοιες «προφανώς προσεκτικά προσχεδιασμένες ενέργειες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, είναι επιζήμιες σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες οικοδόμησης σχέσεων που βασίζονται στην εμπιστοσύνη και συνεργασία στην περιοχή.

Παράλληλα, αναφορές για περιστατικά εθνοτικού χαρακτήρα συνεχίζουν να έρχονται στα ΜΜΕ. Το βράδυ της Τετάρτης, άγνωστοι έκαψαν σερβική σημαία στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, κάποιοι άλλοι προσπάθησαν να αφαιρέσουν μια σημαία (επίσης σερβική) από τον ιστό της στην ίδια πόλη

Στο χωριό Γκοϊμπούλια, στο βόρειο Κόσοβο, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug,
κατάστημα δέχθηκε επίθεση με μολότοφ, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Σε άλλη αναφορά, επίθεση με βόμβα μολότοφ εξαπέλυσαν άγνωστοι κατά ενός αρτοποιείου, που ανήκει σε Αλβανούς, στην πόλη Σόμπορ της Βοϊβοντίνας.

πηγή:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου