Ετικέτες

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Πρώτη μαζική επίσημη αντίδραση απο Μουσουλμάνους κατά ISIS





Η είδηση μπορεί να περάσει στα ψιλά γράμματα όμως έχει τεράστια σημασία καθώς για πρώτη φορά ο Ισλαμικός κόσμος και επίσημα πλέον , δείχνει "πλάτη" στις βιαιότητες του ISIS.


Δύο χιλιάδες τζαμιά σε όλη τη Γερμανία κλήθηκαν από την ηγεσία Μουσουλμάνων κληρικών να χρησιμοποιήσουν τις τελετουργίες της Παρασκευή για να διαδηλώσουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και να αποκηρύξουν τους αποκεφαλισμούς στη Συρία και το Ιράκ .

Την Παρασκευή , ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Μουσουλμάνων στη Γερμανία , Αϊμάν Mazyek , είπε στον Μουσουλμανικό πληθυσμό της χώρας ότι δεν θα πρέπει να μείνουν σιωπηλοί σχετικά με την κατάχρηση της ισλαμικής πίστης , περιγράφοντας το Ισλαμικό Κράτος ( IS , πρώην ISIS / ISIL ) ως "  τρομοκράτες και δολοφόνους στην πραγματικότητα που έσυραν το Ισλάμ μέσα στη λάσπη . "

Ο Mazyek επεσήμανε ότι " το Ισλάμ είναι μια ειρηνική θρησκεία », προσθέτοντας ότι το Συμβούλιο επιθυμεί « να καταστήσει σαφές ότι η πλειοψηφία των μουσουλμάνων σε αυτή τη χώρα και σε όλο τον κόσμο σκέφτονται και δρουν με διαφορετικό τρόπο . "

Στην λεγόμενη « Ημέρα Δράσης » συμμετείχαν οι Μουσουλμάνοι σε εννέα μεγάλα συλλαλητήρια σε πόλεις σε όλη τη Γερμανία , συμπεριλαμβανομένου και του Βερολίνου , Στουτγάρδη , Ανόβερο , και Mölln .

Αυτό ακολούθησε την απόφαση από Γερμανία να απαγορεύσει κάθε είδους υποστήριξης προς τους ISIS αντάρτες στη Συρία και το Ιράκ και αποφάσισε να στείλει όπλα στους Κούρδους μαχητές που μάχονται εναντίον του ISIS

Σχόλιο:
Η αντίδραση των Ισλαμιστών ηγετών της πνευματικής κοινότητας στην Ευρώπη είναι πολύ σημαντική καθώς δείχνει μια ξεκάθαρη στάση κατά των φανατικών της Σαρία από μια πνευματική αρχηγία , μην δυνατόν να αμφισβητηθεί. Ταυτόχρονα δείχνει την διαφορετικότητα στον πληθυσμό της ίδιας θρησκείας και αφαιρεί έτσι κάθε δυνατότητα "κάποιων" να κηρύξουν νέα σταυροφορία προσπαθώντας να δημιουργήσουν καταστάσεις για ένα ""ιερό πόλεμο" των Χριστιανών πλέον.

σχετική πηγή:http://rt.com/news/189168-german-muslims-protest-isis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου