Ετικέτες

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ.


Η Πολωνία,η Ουκρανία και η Λιθουανία υπέγραψαν μία συμφωνία την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στη Βαρσοβία για τη δημιουργία μίας κοινής στρατιωτικής ταξιαρχίας που θα ονομάζεται ”LITPOLUKRBRIG”, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ”RIA Novosti” στο χώρο του ξενοδοχείου.

poloniaoukranialithouaniaAds by HQ-Video-Pro-1.8


Οι Υπουργοί Άμυνας των τριών χωρών, ο ”Tomasz Siemoniak”,ο ” Juozas Olekas” και ο ”Valeri Gueleteï” υπέγραψαν το προαναφερόμενο  έγγραφο με την παρουσία του Πρόεδρουτης Πολωνίας ”Bronislaw Komorowski” στην κατοικία ”Belvedere”.
Ο Πρόεδρος ”Komorowski” ελπίζει πως  η δημιουργία της συγκεκριμένης ταξιαρχίας διευκολύνει την ανταλλαγή εμπειριών με τον ουκρανικό στρατό.

   Η νέα ταξιαρχία θα συμμετάσχει σε δραστηριότητες που διοργανώνονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και της Ε.Ε  και σύμφωνα με τις υποτιθέμενες διεθνείς προσπάθειες για τη διατήρηση της ειρήνης.Επίσης δηλώνουν πως  θα χρησιμεύσει για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας στην περιοχή και θα θέσει τα θεμέλια για μια νέα ομάδα μάχης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η έδρα της ταξιαρχίας όπως όλα δείχνουν θα βρίσκεται σε Λούμπλιν, στην ανατολική Πολωνία.
Το έργο ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2009 με συμφωνία στην οποία συμμετείχαν οι Υπουργοί Άμυνας της Λιθουανίας,της Πολωνίας και της Ουκρανίας και είχαν δείξει την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν μια στρατιωτική δύναμη, η οποία περιλαμβάνει τρεις χώρες.

Πηγή:Ria Novosti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου