Ετικέτες

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

30 συμφωνίες έργων, ύψους 100-200 δισσεκατομυρίων δολαρίων για Κίνα και Ρωσία.



Προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Κίνα

21η Μαΐου 2014, η Gazprom και η CNPC υπέγραψαν μια συμφωνία για τις προμήθειες φυσικού αερίου προς την Κίνα

20.09.2014

Η Ρωσία και η Κίνα συζητούν για την επίτευξη συνεργασίας σε πάνω από 30 κοινά έργα αξίας άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα πλαίσια της αμοιβαίας οικονομικής συνεργασίας, δήλωσε την Παρασκευή ο Κ. Dmitriev, Διευθύνων Σύμβουλος της Ρωσικής εταιρείας του Ταμείοου Επενδύσεων.

"Έχουμε δημιουργήσει μία διακυβερνητική Ρωσο-κινεζική επιτροπή και συζητήθηκε πρόσφατα η πιθανότητα συνεργασίας σε πάνω από 30 έργα, αξίας πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια," δήλωσε ο Κ.Dmitriev στην συνάντηση του Διεθνούς Φόρουμ Επενδύσεων στο Σότσι.
Η διμερής επενδυτική προμήθεια περιλαμβάνει τόσο ιδιωτικές όσο και κρατικές εταιρείες που συγκεντρώθηκαν στην πρώτη σύνοδό στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα.
"Ασιάτες επενδυτές ενδιαφέρονται για τη Ρωσία, ωστόσο, χρειάζεται λίγο περισσότερος χρόνος για να δημιουργήσουν σχέσεις με αυτούς και είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι σχέσεις είναι οργανωμένες με ένα πιο συστηματικό τρόπο" πρόσθεσε ο K. Dmitriev.

Πρώτη συνεδρίαση για νέες αμοιβές & προμήθειες μεταξύ Ρωσίας-Κίνας

Η Διακυβερνητική επιτροπή Ρωσίας-Κίνας για θέματα επενδύσεων που συν-προεδρεύει ο Ρώσος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Ιγκόρ Σουβάλοφ και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Zhang Gaoli, πραγματοποίησε την εναρκτήρια σύνοδό της στις αρχές της περασμένης εβδομάδας στο Πεκίνο.
Μετά τη σύνοδο ο Κ.Dmitriev διορίστηκε συμπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της οργάνωσης των επιχειρηματιών που εκπροσωπεί τη Ρωσική πλευρά. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της China Investment Corporation (CIC), Ding Xuedong διορίστηκε για να συμπροεδρεύσει της επιτροπής εκ μέρους της Κινέζικης πλευράς.
Η Ρωσία και η Κίνα έχουν πρόσφατα επιτεύξει μια σημαντική ώθηση στις διμερείς τους σχέσεις, κυρίως στους χώρους της οικονομίας, ενέργειας, επιστημών καθώς και του στρατιωτικού τομέα.

Ρωσο-κινεζική σύμβαση φυσικού αερίου

Μία από τις προσφορές συμφωνίες-ορόσημο μεταξύ των χωρών ήταν η σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου που υπεγράφει, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κίνα τον περασμένο Μάιο.
Η εταιρία Ρωσικού συμφέροντος Gazprom και η εταιρία Κινέζικων συμφερόντων China National Petroleum Corporation (CNPC) υπέγραψαν συμβόλαιο διάρκειας 30 ετών για προμήθεια Ρώσικου φυσικού αερίου προς την Κίνα μέσω της ανατολικής οδού συνολικού ύψους  400 δισεκατομμύριων δολαρίων.
Τα τελευταία χρόνια, οι δύο χώρες έχουν αυξήσει αισθητά την ένταση  των συνεργασιών τους σε κάθε επίπεδο. Η Κίνα έχει γίνει σημαντικός εμπορικός εταίρος της Ρωσίας, ενώ η Ρωσία είναι στην πρώτη δεκάδα των κύριων εμπορικών εταίρων της Κίνας. Στην περίοδο 2002-2013, το διμερές εμπόριο ανέβηκε από τα 12 δισεκατομμύρια σε 89.2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Ρωσία και η Κίνα σχεδιάζουν να επιτευχθεί ένας κύκλος εργασιών του διμερούς εμπορίου τους στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2015 και σε 200 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020.



σχετική πηγή: http://en.itar-tass.com/russia/750313 



Επιμέλεια: Αλέξανδρος Νίκλαν για το Geopolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου