Ετικέτες

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

O ΠΡΩΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΗ « ΝEA ΡΩΣΙΑ »



201768647
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
   Δημοσιοποιήθηκε γράφημα με τις θέσεις που κατέχουν τα αντίπαλα στρατόπεδα στην Αν Ουκρανία ή Ν Ρωσία αλλά και αναλυτικός πίνακας όπου καταγράφoνται το ανθρώπινο δυναμικό, ο εξοπλισμός, οι απώλειες σε έμψυχο και άψυχο υλικό εκατέρωθεν.Τα δεδομένα προέρχοντραι από δημόσιες πηγές.(RiaNovosti 9.07/14)
Ενδεικτική είναι η συντριπτική υπεροπλία του Ουκρανικού στρατού που έχει δεσμεύσει σε αυτή την μάχη 400.000 άνδρες εκτός των εθελοντών έναντι 12 με 15000 των ρωσόφωνων. Η ένδοια σε εξοπλισμό της ρωσόφιλης αυτοάμυνας διακρίνεται από το γεγονός ότι 2 από τα τεθωρακισμένα που έχει στην κατοχή της προέρχονται από τανκ που κατείχαν θέση μνημείου σε πόλεις.<!more>

Εντυπωσιακές είναι οι απώλειες που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό.Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας απαριμεί σε 200 τους νεκρούς του και 619 τους τραυματίες.Ενώ η Ενωμένη Πηγή Πληροφοριών της Νέας Ρωσίας ανακοινώνει ότι προξένησε 4180 νεκρούς ,τραυματίες   και αιχμαλώτους στην ουκρανική πλευρά.Δεν ανακοινώνει αντίστοιχα στοιχεία για τις δικές της απώλειες.
Ο ουκρανικός στρατός ανακοινώνει ότι καταρρίφθηκαν μεταξύ των άλλων δύο μεταγωγικά αεροσκάφη II –76, 6 καταδιωκτικά SU –25 , 5 βομβαρδιστικά Su –24, 18 ελικόπτερα μάχης.
Σε άμαχο πληθυσμό τα επίσημα στοιχεία που δίνονται είναι :
ToYπ.Υγείας της Ουκρανίας κάνει λόγο για 225 νεκρούς και 576 τραυματίες ενώ η Επιτροπή ΄Ερευνας της Ρωσίας για 100 εκ των οποίων και ρώσοι υπήκοοι.Η Υψ.Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπολογίζει σε 257 τους νεκρούς πολίτες.
 Οι μάχες επικεντρώνονται σε Ντόνετσκ και Λούγκανσκ και στις γύρω περιοχές.
Xθες 8 / 7/ 14 το Κιέβο έκλεισε τον ενάερο χώρο για τις πολιτικές πτήσεις πάνω από τις περιοχές όπου επιχειρεί ο στρατός σύμφωνα με ανακoίνωση του Υπουργού Μεταφορών. Σύμφωνα με τον Φιοντόρ Μπερεζίν που είναι υπεύθυνος της Άμυνας της Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ οι ουκρανικές δυνάμεις με στόχο την εθνοκάθαρση τωνβ ρωσόφωνων έκαψαν όλες τις αγροτικές καλλιέργειες για να λιμοκτονήσει ο πληθυσμός.Χθες πραγματοποιήθηκαν βομβαρδισμοί στο Λουγκάνσκ που έπληξαν πολλά σπίτια και πολυκατοικίες ειδικά στην οδό Sykhodolskaya.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου