Ετικέτες

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΕΕ σε Ρωσία:Παγώνει ο South Stream αν δεν αλλάξετε σταση σε Ουκρανία


Θα ξαναρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις όταν συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο
Προειδοποίηση στη Μόσχα σχετικά με το θέμα του φυσικού αερίου απηύθυνε ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για θέματα Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ. Όπως τόνισε, το σχέδιο για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream δεν θα προχωρήσει εάν η Ρωσία δεν συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο σε ό,τι αφορά την Ουκρανία.
«Θα ξαναρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις όταν ο Ρώσος εταίρος συμμορφωθεί εκ νέου με το διεθνές δίκαιο και θα είναι έτοιμος για μια εποικοδομητική συνεργασία στη βάση του δικαίου μας για την ενέργεια», δήλωσε ο Έτινγκερ στην κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα FAZ.

«Στην σημερινή κατάσταση, με μια κατάσταση σχεδόν εμφυλίου πολέμου στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας και καθώς η Μόσχα δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση του Κιέβου, δεν θα καταλήξουμε ασφαλώς σε τίποτε στις διαπραγματεύσεις μας»
, σημείωσε ο επίτροπος της ΕΕ.

Ο South Stream, που θα κατασκευαστεί από την ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom και τον ιταλικό ενεργειακό όμιλο ENI, θα συνδέει την Ρωσία με την Βουλγαρία μέσω της Μαύρης Θάλασσας παρακάμπτοντας την Ουκρανία και θα συνεχίζει προς την Ελλάδα και την Ιταλία, την Σερβία, την Ουγγαρία, την Σλοβενία και ενδεχομένως την Αυστρία.
infognomonpolitics@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου