Ετικέτες

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ο Ιούνιος στο Αρχαιολογικό και στο Βυζαντινό Μουσείο.

 

byzantineΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Πρόγραμμα εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης για τον Ιούνιο 2014.
Σάββατο 7 – Κυριακή Ιουνίου 2014 (18.00 – 21.00) Το τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΑΜΘ συμμετέχει και φέτος στο παιδικό φεστιβάλ “Παραθινούπολη”, που οργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς, με την εκπαιδευτική δράση “Πόλεις νέες και παλιές µε σχέσεις αδελφικές
Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 (20.30) Εγκαίνια έκθεσης Pedro Cano Το ΑΜΘ σε συνεργασία με το Fundación Pedro Cano, στην Ισπανία, παρουσιάζει την περιοδική έκθεση ζωγραφικών έργων του Pedro Cano ”

Δευτέρα 16 – Σάββατο 18 Ιουνίου 2014 Workshop υπό την εποπτεία του καλλιτέχνη Pedro Cano, απευθυνόμενο σε φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών
Κυριακή 22 Ιουνίου (20.30) Μουσική εκδήλωση για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής 2014 (21.6.2014)
Πέμπτη 26 – Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: “Northern Greece and Southeastern Europe during the Neolithic Period. An Interaction Zone
ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
byzantineΔιαλέξεις
 Παρασκευή 6 Ιουνίου στις 20.00 | Aμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» Διάλεξη της κ. Ζντράβκα Μιχάιλοβα, ελληνίστριας-μεταφράστριας με θέμα «Η κυριλλική γραφή ως δίαυλος πνευματικής επικοινωνίας. Η ελληνική γραμματεία στη Βουλγαρία».
Συνεργασία του Μουσείου και του Γενικού Προξενείου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη.
 Συναυλίες
 Τετάρτη 11 Ιουνίου στις 20.30 |Αίθριο
Συναυλία της Χορωδίας του Σωματείου των Φίλων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση των σκοπών του Μουσείου.
Τιμή πρόσκλησης 8 Ευρώ.
 Ξεναγήσεις
 Κάθε Τετάρτη του Ιουνίου στις 10.00
Δωρεάν ξενάγηση από αρχαιολόγο του Μουσείου στην περιοδική έκθεση «Προς το εν Θεσσαλονίκη Βυζαντινόν Μουσείον. Δωρητές και χορηγοί στην ιστορία του ΜΒΠ» Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, στην κ. Μιχαλοπούλου, καθημερινά 10.00 με 13.00 στο τηλ. 2313 306403.
Ελάχιστος αριθμός επισκεπτών για την πραγματοποίηση της ξενάγησης, 5 άτομα.
 Συνέδρια-Ημερίδες
 Πέμπτη 5 Ιουνίου | Aμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» 9.30 – 14.30 Ημερίδα μεταπτυχιακών φοιτητών Μεσαιωνικής Ελληνικής Φιλολογίας του Τομέα Μεσαιωνικών και Νέων Ελληνικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ.
Το Μουσείο είναι υποστηρικτής της εκδήλωσης.
 Πέμπτη και Παρασκευή 26 και 27 Ιουνίου| Aμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» 9.00 – 15.00 Ομιλίες-παρουσιάσεις με θέμα τον αστικό δημόσιο χώρο της πόλης στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Φαντάσου την πόλη: Θεσσαλονίκη 2014» από την πανεπιστημιακή κοινότητα, επαγγελματίες και ομάδες αστικού ακτιβισμού.
Το Μουσείο είναι υποστηρικτής της εκδήλωσης.
 Εκθέσεις
 Παρασκευή 20 Ιουνίου στις 19.00 |Αίθριο
Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης όπου παρουσιάζονται μελέτες, σχέδια και μακέτες που αφορούν την πόλη στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Φαντάσου την πόλη: Θεσσαλονίκη 2014».
Το Μουσείο είναι υποστηρικτής της εκδήλωσης.
Διάρκεια έκθεσης 20 – 29 Ιουνίου
 Δευτέρα 23 Ιουνίου στις 20.00 |Αίθριο
Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης «Το δικό μου (;) Βυζάντιο». Έκθεση φοιτητών και αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., με έργα εμπνευσμένα από τη συλλογή του Μουσείου. Πρόκειται για συνεργασία του Μουσείου με τον χαράκτη κ. Μανόλη Γιανναδάκη, Καθηγητή Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ
 Συνεχίζονται οι περιοδικές εκθέσεις:
 «Προς το εν Θεσσαλονίκη Βυζαντινόν Μουσείον. Δωρητές και χορηγοί στην ιστορία του ΜΒΠ», στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.
«Λόγος V – Αφηγήσεις της πόλης» φωτογραφική έκθεση που διοργάνωσε το ΜΦΘ στο πλαίσιο της Photobiennale με έργα των Jean-Christophe Ballot, Alain Ceccaroli, Fouad Elkoury, André Mérian, Λίας Ναλμπαντίδου, Σπύρου Στάβερη, στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου