Ετικέτες

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Η Νέα Ελλάδα του Ανατολάκη και η κοινή λογική της Δούρου


Η κοινή λογική υπάρχει προς πείσμα όλων των τρελών που προσπαθούν να μας πείσουν ότι με την δύναμη της σκέψης τους μπορούν να ανατρέψουν τους φυσικούς νόμους. Το ερώτημα είναι ποιος θα ανακαλύψει την κοινή λογική. Η έκπληξή μας ήταν μεγάλη όταν διαβάσαμε δηλώσεις της κυρίας Δούρου για το πως θα αξιοποιήσει λεφτά του ΕΣΠΑ. Κι η απογοήτευσή μας ακόμη μεγαλύτερη όταν μάθαμε ότι ο γίγαντας της πολιτικής κ. Αρβανιτόπουλος διόρισε στο υπουργείο Παιδείας τον κ. Γιώργο Ανατολάκη.

Τι είπε η κυρία Δούρου; Ότι θα σταματήσει να διοχετεύει χρήματα σε έργα υποδομής (δηλαδή στους εργολάβους) και θα τονώσει την επιχειρηματικότητα των νέων. Είπε επίσης ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο για τους ξένους επενδυτές δεν είναι οι μισθοί, αλλά η διαφθορά και η διαπλοκή. Δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο. Θα ήμασταν ανακόλουθοι αν διαφωνούσαμε με θέσεις που έχουμε πολλές φορές εκφράσει. Τις θέσεις της κοινής λογικής! 

Έχουμε τις αμφιβολίες μας για το τι θα κάνει τελικά η νέα περιφερειάρχης Αττικής. Για το αν εννοούμε τα ίδια ακριβώς πράγματα χρησιμοποιώντας τις ίδιες λέξεις, για το αν οι συνεργάτες της είναι σε θέση να ακολουθήσουν τόσο επαναστατικές για τα ελληνικά δεδομένα πολιτικές ( αν τελικά μιλάμε την ίδια γλώσσα).

Είναι όμως θετικό το γεγονός ότι ακούσαμε επιτέλους κάτι φρέσκο. Κι είναι απορίας άξιο γιατί "αδυνατούν" να συμφωνήσουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα για τομείς που μπορούν να βρουν σημεία επαφής. Να το θέσουμε το θέμα αυτό και διαφορετικά: Τι το "αριστερό" είχαν οι τοποθετήσεις της κυρίας Δούρου; Θα μπορούσε κάλλιστα να τις έχει κάνει ένας πολιτικός της Ν.Δ. ή του ΠΑΣΟΚ.

Θα πει κανείς ότι είναι ακόμη νωρίς. Πράγματι είναι! Δεν βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Βιαζόμαστε ίσως να δούμε αποτελέσματα. Κι η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε έναν πολιτικό σχηματισμό όπου συνυπάρχουν ακραίοι αντιευρωπαϊστές με συμβούλους κορυφαίων υπουργών του ΠΑΣΟΚ της εποχής του Ανδρέα Παπανδρέου. Αλλά θα ήταν άδικο για όλους μας να είμαστε τόσο αρνητικοί με το καλημέρα. Να μην ακούσουμε τι έχει να πει η νέα περιφερειάρχης. Της υποσχόμαστε, πάντως, ότι θα την κρίνουμε από τα έργα της. Επειδή όλοι αναπνέουμε τον ίδιο αέρα και θα θέλαμε το καλύτερο για μας και τα παιδιά μας

Στον αντίποδα ο κ. Αρβανιτόπουλος απέδειξε ότι ο μεγαλύτερος καημός του συντηρητικού πολιτευτή είναι να ξαναβγεί βουλευτής. Και στον αγώνα του αυτόν (ο συντηρητικός πολιτευτής) δεν καταλαβαίνει τίποτα. Μπορεί να γκρεμίσει ένα ολόκληρο σπίτι επειδή ψάχνει να βρει το μέρος που ο ίδιος έχει κρύψει ένα δακτυλίδι. Διόρισε, λοιπόν, στο υπουργείο Παιδείας ως μετακλητό υπάλληλο τον Γιώργο Ανατολάκη! Να κάνει τί ο Γιώργος Ανατολάκης στο υπουργείο Παιδείας, κύριε υπουργέ; Να απαγγέλει Όμηρο;

Ο συμπαθής πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Ανατολάκης μπορεί να κάνει μία και μόνο δουλειά: Να φέρει ψηφουλάκια στον ευεργέτη του. Κι όλα αυτά για 800 ευρώ τον μήνα.

Λέγεται ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος έχει γράψει το ιδεολογικό μανιφέστο της Νέας Ελλάδας. Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε το μανιφέστο θα πρέπει να ξαναγραφτεί. Για να πείσει. Διότι ο κ. Αρβανιτόπουλος δεν πείθει. Το αντίθετο, ξυπνάει μέσα μας συναισθήματα που είχαμε όταν βλέπαμε στον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο φιγούρες που ήθελαν να σατιρίσουν το επάγγελμα του πολιτικού.

Θανάσης Μαυρίδης 
thanasis.mavridis@capital.gr
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου