Ετικέτες

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ωρα μηδέν για Λιβύη.




Αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε πως "η Λιβύη θα πρέπει να επανέρθει σε κατάσταση ασφάλειας και τάξης με δικά της μέσα, αλλά θα είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε βοήθεια αν και εφόσον χρειαστεί"


Ο στρατηγός Khalifa Haftar, ήδη έχει εκκινήσει εκκαθαρίσεις με βομβαρδισμούς και στοχευμένες επιθέσεις σε στρατόπεδα φανατικών Ισλαμιστών αλλά και παραστρατιωτικών. Αρκετοί όμως εσωτερικά αντιδρούν με τις πράξεις αυτές, κατηγορώντας τον στρατηγό για συνδέσεις με την υπηρεσία CIA των ΗΠΑ, ενώ αναφέρουν πώς οι δικτάτορες δεν είναι ανεκτοί πλέον στην Λιβύη.

(Αντιδράσεις στη Λιβύη

Ο στρατός των ΗΠΑ πάντως με μια επίδειξη δύναμης που είχε πολύ καιρό να πραγματοποιήσει στην περιοχή, ξεκίνησε με την MAGTF άσκηση στην Ιορδανία με συμμετοχή 6000 και πλέον ανδρών, ενώ ταυτόχρονα θα ξεκινήσει απόβαση 1000 πεζοναυτών ( !!! ) στο έδαφος της Λιβύης (με την σύμφωνη γνώμη της προσωρινής κυβέρνησης) για να προστατευθούν οι πρεσβείες και υπήκκοοι των ΗΠΑ που ειδοποιήθηκαν να φύγουν απο την χώρα απο το  State Department με ειδική οδηγία.
(Πεζοναύτες και ναυτική δύναμη των ΗΠΑ προς Λιβύη)

Η οδηγία προς υπηκκόους ΗΠΑ, η αποστολή δυνάμεων για προστασία πρεσβειών αλλά και οι δηλώσεις παραπάνω δείχνουν μια αλλαγή στην πολιτική που ίσχυε μέχρι τώρα ( σ.σ. " leading from behind " ) και επιστροφή στο δόγμα των power politics που εφήρμοζαν παραδοσιακά στην περιοχή.
Το σίγουρο είναι πώς η κατάσταση στην Λιβύη είναι στο κόκκινο και αν δεν υπάρξει ηρεμία , θα είναι θέμα χρόνου η επέμβαση.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας

===================================================================

Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2014.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του 
Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου