Ετικέτες

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Τζο Μπάιντεν προς Γερμανούς: «Είστε ξενοφοβικοί» – Αλλα λένε τα στοιχεία, η απάντησή τους


ΚΟΣΜΟΣ
Τζο Μπάιντεν προς Γερμανούς: «Είστε ξενοφοβικοί»
Δυσαρέστησε τους Γερμανούς ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, όταν χαρακτήρισε τη χώρα τους «ξενοφοβική και κλειστή απέναντι σε νεοεισερχόμενους μετανάστες», συγκριτικά με τις ΗΠΑ.
Μιλώντας σε εκδήλωση επιχειρηματιών στην Ουάσινγκτον, ο Μπάιντεν έκανε λόγο για την αναγκαιότητα μιας νέας, πιο ανοιχτής μεταναστευτικής πολιτικής, πράγμα που αποτελεί και μια από τις βασικές υποσχέσεις του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. «Πρέπει να ψηφίσουμε ένα νέο μεταναστευτικό νόμο. Κοιτάξτε τη Γερμανία, κοιτάξτε τον υπόλοιπο κόσμο. Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο με ισχυρή οικονομία η οποία δεν είναι ξενοφοβική», είπε ο αμερικανός αντιπρόεδρος σύμφωνα με την WashingtonExaminer.

Οπως μάλιστα έγραψε στο τουίτερ ο δημοσιογράφος David Shepardson, o Mπάιντεν το προχώρησε κι άλλο λέγοντας ότι «η Γερμανία, η Κίνα, η Ιαπωνία, καμία από αυτές τις χώρες δεν καλοδέχεται τους μετανάστες».
Οι δηλώσεις Μπάιντεν ταξίδεψαν γρήγορα εκτός συνόρων, φτάνοντας και στα αυτιά των Γερμανών, οι οποίοι εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους στα όσα είπε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Το διαδικτυακό περιοδικό The Local υπενθυμίζει την πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ σύμφωνα με την οποία η Γερμανία γνώρισε μεταναστευτική «έκρηξη» τα τελευταία χρόνια η οποία την αναδεικνύει στο δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμό μετανάστευσης στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ και πάνω από τον Καναδά και τη Βρετανία.
Το ίδιο άρθρο υπενθυμίζει και τα τελευταία στοιχεία της Γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσίας βάσει των οποίων 15,3 από τα 81 εκατομμύρια του πληθυσμού έχουν καταγωγή από το εξωτερικό.
Αγνωστο παραμένει αν ο Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την απάντηση των Γερμανών. Μάλλον όμως θα χρειαστεί να ανασκευάσει τις δηλώσεις του…

Πηγή:www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου